Haberler

ABD'deki Türklerden CNN'e Harita Tepkisi

Güncelleme:

ABD'de yaşayan Türkler, CNN haber kanalında yayınlanan ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgelerini de içine alan sözde Kürdistan haritası nedeniyle kanala tepki gösterdi.

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN'in IŞİD konulu haberlerinde kullandığı haritalar ve sürekli Türkiye'yi eleştiren yayın politikası ABD'deki Türk toplumunun tepkisini çekti.

CNN International kanalında 7 Ekim'de IŞİD'in bölgedeki katliamlarının ve ilerleyişinin anlatıldığı haberde kullanılan haritada Türkiye'nin doğu ve güney doğu bölgelerinin de sözde Kürdistan sınırları içinde gösterilmesi kanala karşı tepkileri artırdı.

MEKTUP VE E-POSTA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Buna tepki gösteren ABD'deki Türk toplumu, bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde CNN'e harita ve yayın politikasından duyulan hayal kırıklıklarını ve tepkilerini göstermek için mektup ve elektronik posta yollama kampanyası başlattı.

PKK'YA HİZMET UYARISI

Sivil toplum kuruluşları ve Türkler tarafından kanal yöneticilerine gönderilen bazı mektuplarda Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının 1923 yılında Lozan Anlaşmasıyla belirlendiği belirtilerek, bu sınırların bir bölümünü sözde Kürdistan olarak göstermenin bölgedeki sınırları bilmemekle açıklanamayacağı ve bu durumun hem ABD hem de AB tarafından terörist örgüt olarak kabul edilen PKK'ya hizmet edeceği uyarısı yer aldı.

Öte yandan IŞİD'in Kobani'de ilerlemesinin ardından ABD medyasında yoğun bir şekilde, Türkiye'nin bir an önce Kobani'ye müdahale etmesi gerektiği ve eylemsizliğin ABD yönetimi tarafından hoş karşılanmadığına yönelik haber ve yorumlar yer alıyor.

ABD yönetiminin benzer açıklamaları da Türkiye'nin IŞİD'e karşı kara harekatına sürüklenmek istendiği yorumlarına neden oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Kobani Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (44)

doğRu:

nE VAR BUNDA kIZARSANIZ kIZIN ULAN KÜRT BÖLGESİ DİYOR. YALANMI DEVLET OLMAKLA NE HALT OLDUĞUNUZU ZANNEDİYORSUNUZ. KÜRTLERİN BİNLERCE YILDIR YAŞADIĞI BÖLGE BATIYORSA BATSIN ULAN.

15
39
yanıtYanıtla
doğRu:

KObanede ışıde zafer yok. pirus zaferi bile olmayacak. Son ayakta kalan gene İnşallah Kürt Gerillalarımız Olacak. KOBANEYE YOL AÇILSIN KÜRT HALKI KAZMA KÜREKLE IŞIDI BOĞARIZ

13
32
yanıtYanıtla
Alevi:

Kurdistan Region ( Kürdistan Bölgesi ) diyor, Kürdistan devleti demiyor. . Kendi kendinize tahrik olmayın.

11
28
yanıtYanıtla
AZİM:

kÜRDİSTAN BÖLGESİ DİYOR, KÜRT BÖLGESİ DEĞİL, CNN HER YERDE ODUĞU GİBİ BİZDE DE BÖLÜCÜ VE ABD ÇIKARLARINA GÖRE YAYIN YAPMAYA DEVAM EDİYOR.

yanıt0
yanıt0
ülkücü:

lan dingil bir tek akıllı senmisin cnn türkü tanımasak bu gün region der yarın haritasını çizer

yanıt0
yanıt0
kime dioyn:

ne anlar inkarci ve imhaci fasit türkler

yanıt0
yanıt0
GURBETCi:

iNSALLAH SiZE TASIRLARDA GÖRÜRSÜNÜZ HARiTA CiZMEYi SiZi BiR CiZERLERSE TAM CiZERLER TÜM YASANAN KAOSLAR SiZiN ESERiNiZ HER YERi TALAN ETTiNiZ CONiKONLAR

23
0
yanıtYanıtla
bekle:

neden tepkilisinki kürtleri yokmu sayiyorsun . aslinda siz türkler anadoluda isgalcisiniz istenmiyorsunuz. o topraklarin Kadim sahipleri yunan, ermeni ve kürtlerdir sizin yeriniz mogolistan ve inanin bu akp nin derin devleti isid ülkeyi bölecek . ve türkler anadoluda azinlik olacak. uyanin yunan, ermeni ve kürtler birlesin. 1071 de doguda 1453 de batida zulum basladi sizinle

yanıt0
yanıt0
rütbeli:

Bu haritaya Türk hükümetinin tepkisi varmı, son protestolarla bu harita adım adım dogrulanacak gibi gözüküyor, alayına yazıklar olsun diyorum

22
0
yanıtYanıtla
VELİ:

HİÇ ŞAŞIRMADIM CNN OLUNCA

16
2
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title