Haberler

ABD'deki Türkler Sandık Başında

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Büyükleçilikte oy kullananlar- Büyükelçi Serdar Kılıç'ın oykullanması- Büyükelçi Kılıç'ın açıklamaları- Esma Akın ile röportaj ABD'deki Türkler sandık başında- ABD genelinde, 17 Ekim'de başlayan oy verme işlemi sürerken, yaklaşık 91 bin seçmenden ilk 2 günde 7 bin 34 kişi sandık başına gitti- Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç: "Vatandaşlarımızın bu seferki katılımlarından gerçekten çok mutluyum. Daha önceki seçimlerin nerdeyse 3 katına yaklaşan bir katılım var" Türkiye'deki 26. Dönem Milletvekili Seçimi için ABD genelinde ilk 2 günde, yaklaşık 91 bin seçmenden 7 bin 34'ü oy kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Büyükleçilikte oy kullananlar- Büyükelçi Serdar Kılıç'ın oykullanması- Büyükelçi Kılıç'ın açıklamaları- Esma Akın ile röportaj ABD'deki Türkler sandık başında- ABD genelinde, 17 Ekim'de başlayan oy verme işlemi sürerken, yaklaşık 91 bin seçmenden ilk 2 günde 7 bin 34 kişi sandık başına gitti- Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç: "Vatandaşlarımızın bu seferki katılımlarından gerçekten çok mutluyum. Daha önceki seçimlerin nerdeyse 3 katına yaklaşan bir katılım var" Türkiye'deki 26. Dönem Milletvekili Seçimi için ABD genelinde ilk 2 günde, yaklaşık 91 bin seçmenden 7 bin 34'ü oy kullandı.ABD'de de yaşayan Türk vatandaşlarının 1 Kasım'da yapılacak milletvekili seçimi için oy kullanma işlemleri devam ediyor.Yaklaşık 91 bin seçmenin bulunduğu ABD'de, vatandaşlar başkent Washington'ın yanı sıra New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston ve Miami olmak üzere 7 şehirde oy kullanabiliyor. 14 bin civarında seçmenin bulunduğu başkent Washington'da büyükelçilikte ilk 2 gün 812 kişi oy verirken, en fazla seçmenin bulunduğu New York'ta hafta sonu 2 bin 474 seçmen sandık başına gitti. Aynı günlerde Boston'da 646, Chicago'da 685, Houston'da bin 38, Miami'de 379 ve Los Angeles'ta bin kişi oy verdi.ABD genelinde oy verme işlemi 25 Ekim saat 19.00'a kadar devam edecek.- "Önceki seçimlere göre üç katına yaklaşan katılım var"Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da bugün oyunu kullandı.Oy verme işleminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıç, yurt dışında geçirdikleri üçüncü seçimde vatandaşların katılımından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.Kılıç, "Üç defadır yurt dışında oy kullanıyoruz. Vatandaşlık görevini, insanın ekmeğini kazandığı yerde de yerine getirebilmesi gerçekten çok takdire şayan bir olay. Vatandaşlarımızın ben bu seferki katılımlarından da gerçekten çok mutluyum. Daha önceki seçimlerin neredeyse 3 katına yaklaşan bir katılım var. İnşallah bu hafta içerisinde de böyle gider. Amerika'da oy verme işlemleri 9 gün sürecek. Hem oyumu kullanabildiğim için hem de vatandaşlarımızın da artan ilgisini gördüğüm için çok mutluyum" diye konuştu.İlk defa bu seçimde yurt dışında oy kullandığını belirten George Washington Üniversitesinde radyoloji profesörü olarak görev yapan Esma Akın, ilk kez yurt dışında oy kullandığı için farklı bir heyecan yaşadığını dile getirdi.Akın, "Daha önce Türkiye'de veriyordum oyumu, ancak ilk defa katılıyorum burada ve heyecanlandım tabii. İnşallah memleketimize hayırlı olur, güzel bir sonuç çıkar. Hepimiz burada da oy kullanabildiğimiz için çok mutluyuz. Türkiye'ye gitmeden burada yapabilmek çok büyük bir fırsat hepimiz için, çocuklarımız da bu şekilde bundan büyüdükçe faydalanacaklar inşallah" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Serdar Kılıç Washington Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title