Haberler

ABD'deki Tren Kazasında Eyaletler Dayanışması

NEW ABD'nin New Jersey eyaletinde 1 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasından sonra açıklamada bulunan New Jersey Valisi Chris Christie, olaya New York'lu yetkililerle işbirliği içinde müdahale ettiklerini belirterek, kazada 1 kişinin öldüğünü ve 108 kişinin yaralandığını bildirdi.

NEW ABD'nin New Jersey eyaletinde 1 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasından sonra açıklamada bulunan New Jersey Valisi Chris Christie, olaya New York'lu yetkililerle işbirliği içinde müdahale ettiklerini belirterek, kazada 1 kişinin öldüğünü ve 108 kişinin yaralandığını bildirdi.

Cumhuriyet Partili Christie, Demokrat Partili New York Valisi Andrew Cuomo ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, Irene, Sandy kasırgaları ve birçok terör olayından sonra tren kazasında da New York eyaleti ile işbirliği yaptıklarını bildirdi.

Basın toplantısında, kazada bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 108 kişinin yaralandığını bildiren Vali Christie, yaralananların büyük bir çoğunluğunun trendeki yolculardan oluştuğunu söyledi. Christie ayrıca, kazada hayatını kaybedenin istasyonda bekleyen bir kişi olduğunu kaydetti.

Açıklamasında kazayı yapan makinistin ağır yaralı olduğunu belirten Vali Christie, terminalin ne zaman açılacağının bilinmediğini ifade ederken, Path tren hattının kazadan etkilenmediğini bildirdi.

Israil'e yapacağı ziyareti iptal ederek ortak basın toplantısına katılan New York Valisi Cuomo ise konuşmasında, New York ve New Jersey'in, terör saldırısına ve kasırgaya felaketine maruz kaldığını hatırlatarak, son haftalarda zor günler geçirdiklerini ifade etti. Cuomo ayrıca olayın soruşturması, hukuki belge veya hükümlerin özünü ortaya koyma dahil bir çok konuda New Jersey ile işbirliği yaptıklarını bildirdi.

Basın toplantısında kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten iki vali de kazanın meydana gelişi ve nedeni hakkında yorum yapmaktan çekindi.

New Jersey Tıp Merkezi yöneticisi Joseph Scott da yaralıların durumuyla ilgili yaptığı açıklamada yaralılardan 3 kişinin hayati tehlikesi olduğunu bildirdi.

ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu (NTSB) Başkan Yardımcısı Bella Dinh-Zarr ise daha önce yaptığı basın toplantısında, en son kaza ile aynı istasyonda 2011'de meydana gelen kaza arasındaki benzerliklerin araştırıldığını bildirdi. 2011'de anneler gününde meydana gelen kazada 34 kişi yaralanmıştı.

Başkan adayları Demokrat Partili Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Partili Donald Trump olayla ilgili taziyelerini bildirdi.

Kaynak sıkıntısı

New Jersey eyaletinde otobüs, hafif raylı ve banliyö demiryolu hizmetleri veren toplu taşıma kuruluşu New Jersey Transit'e ait trenin neden olduğu kazayla ilgili soruşturma henüz tamamlanmamış olmasına rağmen, birçok uzman "siyasi irade ve kaynak sorununu" kazaya neden olarak gösterdi.

Demiryollarında çarpışmaları ve aşırı hızda raydan çıkmaları önleyen bir güvenlik teknolojisinin kurulması için New Jersey'in 3,5 milyar dolara ihtiyacı olduğu, Kongre'nin ise bunun için eyalete sadece 250 milyon dolar destekte bulunduğu belirtiliyor.

NTSB'nin ABD'deki demiryollarıyla ilgili en son 2013 verisine göre bir yıl içinde 891 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Güncel

New Jersey New York Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: 18 Nisan Perşembe Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 18 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title