Haberler

ABD'de Türk Vatandaşları Oylarını Kullanıyor

Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç, 7 Haziran seçimleri için büyükelçilik binasında kurulan sandıkta oyunu kullandı.

Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç, 7 Haziran seçimleri için büyükelçilik binasında kurulan sandıkta oyunu kullandı.

7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ve konsolosluklarda kurulan sandıklarda 16 Mayıs'tan itibaren Türk vatandaşları oylarını kullanıyor. ABD'de yaşayan Türk vatandaşları, seçimde başkent Washington'ın yanı sıra New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston ve Miami olmak üzere toplam 7 şehirde oy kullanabilecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği 31 Mayıs tarihine kadar 10.00 ile 19.00 saatleri arasında oy kullanabilecek seçmenlerin geçen yılki cumhurbaşkanı seçiminde olduğu gibi randevu almalarına gerek olmayacak. ABD'de ikamet edip, seçimler sırasında Türkiye'de bulunan Türkler ise gümrük kapılarında veya havaalanlarında sandık başına gidebilecek. Bu noktalarda oy kullanmayanlar gittikleri yerde YSK'nın listesinde yer alan kendilerine en yakın gümrük kapılarında da oy kullanabilecek.

Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç da, büyükelçilik binasında kurulan sandıkta oyunu kullandı. Büyükelçi Kılıç yaptığı açıklamada, "Seçimlerin 3. günü, vatandaşlarımıza yaptığımız çağrıya kendimiz uyarak demokratik hakkımızı kullandık, oyumuzu biraz önce attık. Ben seçimlerin sonuçlarının ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sevindirici olan geçen sene cumhurbaşkanlığı seçimlerinden daha fazla ol kullanıldı. İnşallah önümüzdeki dönemde bunun artarak devam edeceğini ümit ediyorum" dedi. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Serdar Kılıç New York Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title