Haberler

ABD'de Tüketici Güven Endeksi Bir Yılın En Düşüğünde

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) ekimde 87,9'a gerileyerek son ayların en düşük seviyesine indi.

Michigan Üniversitesinin verilerine göre, UMICH, ekimde önceki aya kıyasla 3,3 puan azalarak 87,9 oldu. Böylece, Eylül 2015'ten beri en düşük seviyesine gerileyen endekse ilişkin piyasa beklentisi 91,9 olarak belirlenmişti.

Michigan Üniversitesi Tüketici Araştırmaları Direktörü Richard Curtin, endekse dair açıklamasında, tüketici güvenindeki düşüşün genel olarak başkanlık seçimlerine ilişkin belirsizlikten kaynaklandığını ifade ederek,"Belirsizlik olmasa tüketici güven ölçütleri zayıflamazdı" görüşünü paylaştı.

UMICH çerçevesinde yapılan anket sonuçları, ayrıca Amerikalı tüketicilerin bir yıllık enflasyon beklentisinin ekim itibariyle yüzde 2,4'te sabit kaldığını gösterdi. Diğer taraftan, 10 yıllık enflasyon beklentisi yüzde 2,6'dan yüzde 2,4'e gerileyerek tüm zamanların en düşük seviyesinde ölçüldü. Aynı dönemde, cari durum endeksi ise 104,2'den 105,5'e yükseldi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Eylül Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title