Haberler

ABD'de Tüketici Fiyatları Yükselmeye Devam Ediyor

Haziran ayında tüketici fiyatları beklentilere paralel olarak yüzde 0,3 arttı Petrol fiyatlarındaki yüzde 3,3'lük artış dikkat çekti.

ABD'de tüketici fiyatları haziran ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 artarken, yıllık enflasyon yüzde 2,1 olarak gerçekleşti.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre tüketici fiyatları, haziran ayında beklentilerle uyumlu olarak yüzde 0,3 yükseldi. Mayıs ayında da yüzde 0,4 artan tüketici fiyatlarındaki yükselme eğiliminin petrol ve elektrik fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığı belirtildi. Petrol fiyatlarının bir önceki aya kıyasla yüzde 3,3 arttığı görüldü.

Fiyatı oynaklık gösteren gıda ve enerji dışındaki kalemlerden oluşan çekirdek enflasyon ise haziran ayında beklentilerin altında kalarak yüzde 0,1 arttı. Bu rakamlarla yıllık çekirdek enflasyon ABD Merkez Bankası'nın yüzde 2'lik hedefinin hafif altında kalarak, yüzde 1,9 seviyesinde gerçekleşti.

Uzmanlar, tüketici fiyatlarındaki yavaş ama istikrarlı artışın, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yılsonunda uzun vadeli enflasyon hedefine ulaşmasını sağlayacağını öngörüyor. - Washington DC

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title