Haberler
BBC

ABD'de Polis, 10 Yaşındaki Çocuğun Matemetik Ödevine Yardım Etti

ABD'de matematik ödevini yapmakta zorlanan 10 yaşındaki çocuk Facebook'ta polisten yardım istedi.

Bütün çocuklar, başı belaya girince polisi araması gerektiğini bilir.

Ancak hiçbir polisin 10 yaşındaki bir çocuğun matematik ödeviyle ilgili bir sorun bekleyeceğini söylemek doğru olmaz.

Fakat tam da bu sorunla karşı karşıya kalan ABD'deki Ohio eyaletindeki Marion şehrinden cesur bir polis memuru hiç düşünmeden gerekeni yaptı.

Lena Draber adlı 10 yaşındaki çocuk Facebook'u kullanarak yerel polis gücünden yardım istedi.

Lena, "Ödevimde sorun yaşıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?" diye sordu.

Çocuğun sorusuna polis memuru BJ Gruber yanıt verdi.

Birkaç parantezi olan işlem aslında Teğmen Gruber için de biraz zordu. Ancak görevi kabullendi.

Polis memurunun daha zor olan ikinci soruya verdiği yanıt ise aslında yanlıştı.

Birçok kişi yanıtın yanlış olduğuna dikkati çekse de, Marion Polisi sonucun lehlerine olduğunu drüşünüyor.

Lena'nın annesinin, mesajlaşmaların ekran görüntülerini Facebook'a yüklemesinin ardından, Twitter'dan bir açıklama yapan Marion Polisi, "Güveni ve şeffaflığı artırmak ile yaklaşılabilir olma hedeflerimizi tutturduk. Matematik kabiliyetlerimiz üzerinde biraz daha çalışmamız gerekiyor" dedi.

Teğmen Gruber ise "Şu an çok sayıda ödeve yardım edilmesi istekleriyle gerçekten uğraşmak istemiyoruz. Ancak bize göre bunun bir çocuğun sokakta polis memurundan yardım istemesinden farkı yok. Etkileşimin 21'inci yüzyıl versiyonu bu. Ama çocuklardan, bizden önce ebeveynlerinden, öğretmenlerinden, kardeşlerinden ve arkadaşlarından yardım talep etmelerini istiyoruz" dedi.

Lena ise artık ev ödevleri konusunda polise güvenmemesi gerektiğini biliyor. Ancak B planı var, "Ben de hayalet avcılarını ararım" diyor.

BBC

Facebook Ohio Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title