Haberler

ABD'de Orman Yangını

Güncelleme:

ABD'nin Washington eyaletinde çıkan yangın nedeniyle 900 evin boşaltılması istendi.

ABD'de Washington eyaletinin orta kesiminde çıkan orman yangını nedeniyle yetkililer bölgede yaklaşık 900 evin derhal boşaltılmasını istedi.

İtfaiye ekipleri, dün çıkan ve Leavenworth köyünün 16 kilometre kuzeyinde güçlü rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangını kontrol altına alamadı. Yetkililer, 860 hanenin derhal tahliye edilmesi talimatını verdi. Sıcak ve rüzgarlı havanın bölgede bugün de etkili olması bekleniyor.

Bölgede 800 hanenin de az da olsa tehdit altında olduğu ifade edildi. Eyalette üç ayrı orman yangınını söndürmek için 1000 kadar itfaiye görevlisinin çalıştığı belirtildi.

Washington ve Oregon valilikleri, yangınlar nedeniyle acil durum ilan etti. Utah, Idaho ve California da orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Oregon'un güneyinde hafta başında çıkan orman yangınında, 17 ev ve 16 müştemilat kullanılamaz hale gelmişti. Kuzey California'da da orman yangını hala yaklaşık 70 haneye tehdit oluşturuyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Washington California Oregon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title