Haberler

Amerika'da Müslümanlara Karşı Tehlikeli Çağrı: Silah Getirin

Güncelleme:

ABD'de İslam karşıtı gösteri için Facebook aracılığıyla örgütlenen aktivist grup, gösteriye silah getirilmesi çağrısında bulundu.

ABD'de, Arizona eyaletine bağlı Phoenix kentinde İslam karşıtı gösteri için sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla örgütlenen aktivist grup, gösteriye silah getirilmesi çağrısında bulundu.

"GÖRMEZDEN GELİN"

Amerikan İslami İlişkiler Konseyi (CAIR), Müslüman toplumundan, tahriklere kapılmamalarını ve provokatif eylemi görmezden gelmelerini istedi.

Phoenix'de motosiklet kullanıcılarından oluşan bir grup, Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının yapıldığı cuma günü cami karşısında İslam karşıtı bir miting düzenleyeceklerini açıkladı. Mitingi düzenleyenler, gösteriye katılacak motosikletli gruplara Amerikan Anayasası'nın 2. maddesinden doğan "silah edinme hakkını kullanmaları" tavsiyesinde bulundu.

BUGÜN YAPILACAK

Perşembe akşamına kadar 262 kişinin katılacağını bildirdiği Facebook sayfasında, mitingin cuma günü yerel saatle 18.15'te yapılacağı duyuruldu.

Etkinlik sayfasına göre, protestocuları gösteri öncesinde Hz. Muhammed ile ilgili karikatür yarışmasının yapıldığı yer yakınındaki bir restoranın parkında buluştuktan sonra cami önünde düzenleyecekleri İslam karşıtı mitingde bir araya gelecek.

"SALDIRIYA CEVAP OLACAK"

"İfade Özgürlüğü Mitingi 2. Tur" adıyla düzenlenen etkinliğin "DAEŞ'le bağlantısı bulunan Teksas'taki 2 silahlı teröristin düzenlediği saldırıya cevap" olarak gerçekleştirileceği ifade edildi. Bu arada, mahkeme kayıtlarında, Teksas'taki saldırıda öldürülen iki kişinin evlerinin Phoenix'te olduğu belirtilmişti.

MÜSLÜMANLARI KIŞKIRTMAYI HEDEFLİYOR

ABD'de Müslümanları temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu CAIR, Müslüman toplumuna yaptığı çağrıda, provokatif eylemi görmezden gelmelerini istedi.

Imraan Sıddıki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylemin Müslüman toplumunu kışkırtma amacını güttüğünü bildirdi. Sıddıki, "Bu nedenle toplum üyelerimize onları görmezden gelmeleri ve alanda bulunmamalarını söylemeye çalışıyoruz." dedi.

Müslüman karşıtı görüşlerin toplum arasında yayıldığını belirten Sıddıki, ana medyanın artan bu görüşlerle ilgili cehaletinin, İslamofobi'yi nefretin bir formuna dönüştürdüğünü ifade etti.

"KIZIŞTIRMA AMACI"

İslam Merkezi Başkanı Usame Shami de Phoenix'teki Müslüman toplumundan olaya sağduyulu yaklaşmalarını isteyerek, şunları kaydetti:

"Herkes yobaz olma hakkına sahiptir. Herkes ırkçı olma hakkına sahiptir. Herkesin aptal olma hakkı var. Onlar aydın muhabbeti aramıyorlar. Onlar tartışmayı kızıştırma amacındalar ve biz bunun parçası olmayacağız."

Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde 3 hafta önce İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen "Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi" adlı kuruluşun Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının gerçekleştirildiği salonun dışında silahlı çatışma yaşanmış, çatışmada güvenlik görevlilerine ateş açan iki kişi öldürülmüştü. Bu kuruluş daha önce de New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında içinde caminin de olduğu İslam Merkezi'nin inşa edilmemesi için kampanya yürütürken, ABD genelinde İslam karşıtı ilan yayınlatmak için girişimlerde bulunmuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Facebook Phoenix Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

latif:

nekdar yırtınırsanız yırtının bu din dünyaya hakim olacak

12
4
yanıtYanıtla
Saba:

müslümanlar da silahlansın o zaman görelim el mi yaman bey mi yaman

9
6
yanıtYanıtla
adem:

barbar mı? siz sütten çıkmış ak kaşıksınız değil mi nerede görülmüş insan öldürdüğünüz:)

yanıt2
yanıt2
Biji hdp Mobil-IOS:

Ne isleri var müslümanlarin avrupa ve USA da gitsinler irana yada suudiye hem besliyorlar sonrada Kafir diyorlar gercek Kafir Kim nankorler

5
9
yanıtYanıtla
merak:

Hristiyanlık alemi demokrasi ile yönetiliyor Müslümanlık ise şeyhle, askeri diktayla, diktatörle birkere bu anlayış açısından büyük fark insanları baskıyla yetiştirisen demokrasiyi göstermezsen ışıd gibi, el kaide gibi eline silahı alan ben islamı temsil ediyorum karşımdakini öldürürüm der bu saçma sapan düzene dur denmezse olacağı şu anda yaşadığımız olaylar

8
4
yanıtYanıtla
HASAN KATİLİmobilWeb@haberler.com:

İrak a özgürlük getireceğiz diye milyonlarca müslümanın kanını doken kim HASAN KATİL KİM.

9
2
yanıtYanıtla
İLAHİ ADALET ELBET TECELLİ EDECEKTİR:

KAVGADA ETSENİZ SAVAŞTA ÇIKARSANIZ NAFİLE İSLAM DİNİ EN BÜYÜK DİN OLMAYA , MÜSLÜMANLARDA ALLAH YOLUNDA ŞEHİT OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.

7
4
yanıtYanıtla
Mustafa Durmaz:

sadece Amerikalılar tarafından öldürülen tüm Müslümanlar kadar bu zihniyete lanet okuyorum milyonları geçen sayının altında boğulup giderlerse şaşırmam

8
2
yanıtYanıtla
semihtekin:

Müslümanlar nerde silahlanacak . gercek düşman yerine ancak birbirimizi öldürüyoruz.

8
0
yanıtYanıtla
gurbetci:

avrupada böyle seylere alisigiz demirden korksaydik tirene binmezdik

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title