Haberler

ABD'de Hindistan Göçmeni Cinayetine "Nefret Suçu" Soruşturması

NEW ABD'nin Kansas eyaletinde Hindistan göçmeni bir mühendisin öldürülmesi, iki kişinin de yaralanması olayının "nefret suçu" kapsamında soruşturulacağı kaydedildi.

NEW ABD'nin Kansas eyaletinde Hindistan göçmeni bir mühendisin öldürülmesi, iki kişinin de yaralanması olayının "nefret suçu" kapsamında soruşturulacağı kaydedildi.

Federal Soruşturma Bürosundan (FBI) yapılan açıklamada, Kansas'taki olayın "nefret suçu" kapsamında soruşturulacağı duyuruldu.

Kansas'taki bir barda Adam W. Purinton (51), geçen hafta Hindistan göçmeni iki kişiye ateş açmıştı. Mühendis Srinivas Kuchibhotla (32) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, Alok Madasani ve zanlıyı durdurmaya çalışan Ian Grillot ise yaralanmıştı.

Olay yerinde çalışan bir barmen, saldırı öncesi zanlının Hindistan asıllı kurbanlara "Ülkemden defolun." diye bağırdığını ve ardından ateş ettiğini öne sürmüştü.

Trump'ın sessiz kalmasına tepkiler

Başkan Donald Trump, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Sanders ise ABD basınına yaptığı açıklamada, saldırıyı "ırkçı ve dini motifli" olarak niteleyerek bu tür eylemlere ABD'de yer olmadığını söyledi.

Trump'ın konuyla ilgili açıklama yapmaması başta eski rakibi Hillary Clinton olmak üzere birçok kesimden tepki çekti.

Kansas City Star gazetesi, başyazısıyla Trump'ın sessizliğini eleştirerek, "Trump'ın sessizliğiyle geçen her gün aslında daha fazla şey söylüyor." ifadesini kullandı.

Başkan Trump'ın seçim kampanyası dönemi ve göreve başladıktan sonra göçmenlerle ilgili söylemleri nedeniyle ülke genelinde Müslümanlara ve göçmenlere yönelik ırkçı saldırıların arttığı belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Donald Trump Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title