Haberler

ABD'de Ebola Virüsü Çıktı, İlaç Şirketlerinin Hisseleri Uçtu

Güncelleme:

ABD'de ilk Ebola vakasının görülmesi ABD borsalarında çok çarpıcı hareketlere yol açtı.

Ebola virüsü için ilaç geliştiren firmaların borsadaki hisseleri dakikalar içinde adeta uçtu.

YÜZDE 30 DEĞERLENEN VAR

Bu firmalardan Kanada merkezli Tekmira Pharmaceuticals'in hisseleri en büyük yükselişi gösterdi. Tekmira hisseleri haberin çıkmasının ardından dakikalar içinde yüzde 30'un üzerinde yükseldi ve 27.65 dolara çıktı.

Tekmira, test aşamasında olan TKM-Ebola ilacının üreticisi konumunda. İlacı, Liberya'da Ebola virüsü kapan ABD'li bir doktor da denemişti.

Tekmira'ya ek olarak Ebola tedavisinde kullanılan BCX4430 ilacının üreticisi BioCryst'ın hisseleri de yüzde 14.32 yükselerek 10 doların üzerine çıktı.

Daha önce Amerikan sağlık otoritesi tarafından Ebola ilacı üretme izni alan Newlink Genetics yüzde 13 yükselerek 24.10 dolara, Sarepta Therapeutics ise yüzde 8 yükselerek 22 dolara çıktı.

Ebola aşısı geliştirme çalışmalarına katılan ilaç devi GlaxoSmithKline hisseleri ise yüzde 1.1 yükseldi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kanada Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500

Yorumlar (2)

antiteyyo antiucube:

ne kadar hastalık o kadar ilaç, ne kadar ilaç o kadar kar, ne kadar kar o kadar pay! tam tersine işletin şimdi bu eşitliği!ne kadar pay o kadar kar, ne kadar kar o kadar ilaç, ne kadar ilaç o kadar hastalık!hastalıkların en sofistike ve iyileşmesi zor olanı ne kadar varsa hepsi ilaç firmalarının ürünüdür.

4
0
yanıtYanıtla
Gibi Gibisin:

Laboratuvar, da Ürettiler- Insanlarin üzerindeki etkiyi, gördüler, Kimya Fabrikalari Bayram etti!

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title