Haberler

ABD'de "Bud Billiken" Etkinliği

ABD'nin Chicago kentinde bu yıl 87'ncisi gerçekleşen ve ülkenin en büyük, en eski Afrikalı-Amerikan etkinliği olan "Bud Billiken" geçit töreni ve pikniğine bir milyondan fazla kişi katıldı.

ABD'nin Chicago kentinde bu yıl 87'ncisi gerçekleşen ve ülkenin en büyük, en eski Afrikalı-Amerikan etkinliği olan "Bud Billiken" geçit töreni ve pikniğine bir milyondan fazla kişi katıldı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın da önceki yıllarda iki kez katıldığı etkinlik, Martin Luther King Caddesi üzerindeki 3 kilometrelik güzergahta gerçekleşti. Geçit törenine katılan gruplar ve izleyiciler etkinliğin ikinci bölümünde ise Washington Parkı'nda toplanarak piknik yaptı.

Yoğun ilgi nedeniyle organizasyon komitesinin katılımı kısıtladığı geçit töreninde en fazla 100'er üyesi bulunan toplam 175 grup yer aldı. Önceki yıllarda 300'den fazla grubun katıldığı geçit töreninin çok uzaması nedeniyle alınan kısıtlama kararı bazı çevrelerce tepkiyle karşılandı.

Son 35 yıldır düzenli olarak katıldığı geçit töreni ile özdeşleşen "The South Shore Drill" adlı grup da kısıtlamaya tepki göstererek, bu yılki etkinliğe katılmadı.

Film temalı kostümler ve renkli dansların dikkat çektiği geçit töreni, yoğun güvenlik önlemleri altında yaklaşık 6 saat sürdü.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Martin Luther Barack Obama Washington Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title