Haberler

ABD Büyükelçisi, Türkiye ile Ortak Operasyon Sözlerine Açıklık Getirdi

Güncelleme:

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi John Bass, Dışişleri Bakanı Kerry'nin "Türkiye'yle ortak operasyon yapacağız" sözlerine açıklık getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CNN'e IŞİD'e karşı Türkiye ile ortak operasyondan bahsettiği saatlerde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass da, yeni seçilen vekillerin yemin törenini izlemek amacıyla TBMM'de idi. Bass, Kerry'nin açıklaması ile, IŞİD'in kontrolündeki sınır bölgesinde, örgütün insan ve mal kaçakçılığı yapmasını engellemek amacıyla yapılacak ortak operasyonu kastettiğini söyledi.

"KERRY'İN ATIFTA BULUNDUĞU DEVAM EDEN GÖRÜŞMELER"

Bass, Kerry'nin "ortak operasyonla ne kastettiği" yönündeki sorusu üzerine, IŞİD'in Türkiye- Suriye sınırının bir bölümünü kontrol ettiğine vurgu yaparak, "Sınır bölgesindeki bu kontrolünden yararlanarak insanları ve malları kaçak geçiriyor, bundan elde ettiği kazanımla Suriye'deki terörizmi finanse ediyor. Diğer koalisyon ortaklarıyla olduğu gibi Türk hükümeti ile de, IŞİD'in kontrol ettiği bu bölge konusunda birlikte çalışarak nasıl daha iyi sonuç alabiliriz konusunu görüşmeye devam ediyoruz. Bakan Kerry'nin atıfta bulunduğu da, devam eden bu görüşmeler ve Suriye'nin kuzeybatısındaki bu soruna çare bulmak için işbirliğinin daha da yoğunlaştırılması beklentisi." dedi.

"PETROLÜ KULLANARAK İNSANLARI TERÖRİZE EDİYORALAR"

IŞİD'in kontrolü altındaki petrol yataklarını kullanarak, para kazandığına da dikkat çeken Büyükelçi şunları söyledi: "Hepimizin IŞİD'in Suriye'deki petrol kaynakları üzerindeki kontrolündeki kullanarak para kazanması ve bunu da silah satın almak ve kontrolü altında yaşayan insanları terörize etmekle kullandığından endişe ediyoruz. Hepimizin birlikte, IŞİD üzerinde baskı kurmak için yeni yollar bulmak konusunda çalışması gerekir. Basında geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde koalisyon uçaklarının petrol tankerlerini vurduğunu da görmüş olabilirsiniz. Bu da bizim bu konudan endişe duyduğumuzun bir başka göstergesi."

OBAMA, KARA HAREKATINA KAPILARI KAPATTI

ABD Başkanı Barack Obama, Antalya'daki G-20 Zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısındA, Afganistan ve Irak'ta yaşanan tecrübeleri hatırlatıp, Suriye'ye kara harekatının olmayacağını ifade etmişti.

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

John Kerry Türkiye Suriye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500

Yorumlar (22)

...TAŞOVA...:

......ENİNDE SONUNDA BU HAİN KROLARİ,HAİN ERMENİLERİ,HAİN KIZILBAŞLARİ,HAİN SOL BEYNAMAZLARİ,YANİ GEZİZEKALİLARİ....ADAM EDECEĞİZ.... BUNDAN EMİN OLABİLİRSİNİZ.....

7
14
yanıtYanıtla
turkogluturk:

Senin kelleni iside teslim edilmesi gununu sabirsizlikla bekliyorum

yanıt5
yanıt4
İzmirli:

Burasi solkafali dolmus baksana

yanıt1
yanıt0
TORONAGA:

PKK ya ortak harekat kararı ala bildiniz mi? onlar süt kuzusu mu? terörde ayrım var mı?

6
8
yanıtYanıtla
TORONAGA:

IŞİD ın ülkeye bir zararı var mı? adamlar petrolü kime satıyor sadece ülkemize, bunda en büyük kar kimin bizim eee niye ayağımıza silah sıkıyoruz. .

8
5
yanıtYanıtla
Hasan:

YANİ İŞİD BEKÇİLİĞİMİ

10
0
yanıtYanıtla
gölge Mobil-ANDROID:

PKK'NIN DÜŞMANI BENİM DOSTUMDUR

6
4
yanıtYanıtla
kobani:

işid pkk yı ypgyi silip süpürecek göreceksiniz

yanıt2
yanıt0
ferit01:

Tayip belediye başkanıyken abd ab düşmanıydı.şimdi ise abd tbmmeclisine kadar girip leyla zanaya arka çıkıyorlar uyuyun türkiye halkı abd ab dostu ülke iflak olmaz helede müslümansa hiç olmaz.türkiye elden gidiyor uyanın artık.

4
4
yanıtYanıtla
ALİ:

AMERİKANIN. . . . . . . . . . MAKSADI. . . . . . . . . . . PETROLLERE. . . . . . . . . . . . . KONMAK. . . . . . . . . . . . IRAK. . . . . . . . . . . SURİYEDE

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title