Haberler

Bass Giderayak Saçmaladı: Türkiye 9 Aydır ABD'nin Sayesinde IŞİD Saldırısı Yaşamadı

Güncelleme:

ABD Büyükelçisi Bass, düzenlediği veda toplantısında çok tartışılacak sözler söyleyerek "Türkiye son 9 aydır IŞİD saldırısı yaşamadı. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu" dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass bugün Ankara'da diplomasi muhabirleriyle veda toplantısı yaptı. Toplantıda skandal sözlere imza atan Bass, " Türkiye, son 9 aydır kayda değer bir IŞİD saldırısı yaşamadı. Bu, 2 yıllık sürecin sonunda geldi." dedi.

"TÜRKİYE'DE 9 AYDIR KAYDA DEĞER IŞİD SALDIRISI YAŞANMADI"

Bass, sıcak gelişmelerle ilgilendiklerini vurgulayarak "Bazen kamuoyunun gözü önünde, bazen kamuoyu görmeden önemli başarılar kaydettik. Türkiye, son 9 aydır kayda değer bir IŞİD saldırısı yaşamadı. Bu, 2 yıllık sürecin sonunda geldi. Bu, IŞİD'in Türkiye'de saldırı düzenlemekten vazgeçmesinden kaynaklanmıyor. IŞİD şu anda Türkiye'ye saldırı gerçekleştiremiyor. 2 yıl önceki 10 Ekim trajik saldırısını hatırlıyoruz. IŞİD'in bu ölçüde bir saldırı gerçekleştirememesi, hükümetlerimizi bu konuda yakın yoğun işbirliğinden kaynaklanıyor. Birlikte sürdürdüğümüz çabalar sonucunda hem bu ülke, hem Avrupa hem de Amerika Birleşik Devletleri halkı daha güvende. ABD, Irak'taki gelişmeler ve PKK'dan gelecek tehditler konusunda da çok hassas" ifadelerini kullandı.

"ABD HÜKÜMETİ KÜRDİSTAN'I DESTEKLEMİYOR"

Bass şunları kaydetti:

"ABD hükümeti bağımsız bir Kürdistan'ı desteklemiyor. ABD, Kürt koridorunu desteklemiyor. Türkiye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün değiştirilmesini istemiyor. Bu üç yılda zorlu ekonomik koşullara karşın ve darbe girişimi de dahil olmak üzere toplumsal çalkantılara karşın işbirliğimizi ilerletme konusunda başarı kaydettik."

"ABD HÜKÜMETİNİN KARARI"

Bass, "Vize kararıyla ilgili bir yanlış anlaşılma varsa bunu düzelteyim; bu ABD hükümetinin bir kararıdır. ABD Dışişleri Sözcüsü de bunu dün belirtti. Her hükümet diplomatik misyonlarını belirleme hakkına sahiptir. Biz Türk hükümetinin elçileriyle ilgili kararına saygı duyuyoruz" diye konuştu.

"BİZİM HİÇBİR BİRİMİMİZDE SAKLANAN BİRİ BULUNMUYOR"

ABD Büyükelçilik ve Konsolosluk çalışanlarına ilişkin bir soru üzerine Bass, "Biz Türk vatandaşı yerel çalışanlarımızın Türk kanunlarına uymalarını bekliyoruz. Biz, hiçbir çalışanımızı yargı yetkililerinden gizlemiyoruz. Bizim hiçbir birimimizde saklanan birisi bulunmuyor" şeklinde konuştu.

"BİZE KANIT SUNMADILAR"

Metin Topuz ve diğer çalışanlarla ilgili soru üzerine ise Bass, "Topuz ya da diğer çalışanlarla ilgili suçlamalarla ilgili ise yorum yapmam zor. Çünkü bu konuda Türk hükümeti bize hiçbir kanıt sunmadı. Topuz, Türk yargı yetkilileriyle yakın şekilde çalışmakla sorumluydu. Özellikle kaçakçılıkla, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele konusunda. Bu konudaki işbirliği sayesinde başarılar kaydedildi. Topuz'un görevi dışında bir görüşme yaptığı konusunda bir kanıt varsa bunları görmek isteriz" karşılığını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title