Haberler

Trump'ın PKK'lılarla Bağlantısını Sağlayan Mcgurk, Rakka'da Ortaya Çıktı

Güncelleme:

ABD Başkanı Trump'ın DEAŞ Özel Temsilcisi olan ve PKK ile ilişkileri kuran Brett McGurk, DEAŞ'lıların kamyonlarla tahliye edildiği Suriye'nin Rakka kentinde ortaya çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ Özel Temsilcisi Brett McGurk, PKK/PYD'nin DEAŞ'lıları ABD ordusunun gözetiminde kamyonlarla tahliye ettiği Suriye'nin Rakka kentini ziyaret etti.

PKK'LILARIN ÖCALAN POSTERİ ASTIĞI MEYDANA GİTTİ

Rakka'nın 17 Ekim'de DEAŞ'tan temizlenmesi nedeniyle PKK'lıların dev bir Öcalan posteri astığı ve kutlama yaptığı Naim Meydanı'nında poz verdi.

McGurk, burada kentin yeniden inşaası, hafriyatın kaldırılması ile elektrik ve altyapı hizmetleriyle ilgili ABD'li yetkililerden bilgi aldı.

"BAKIN RAKKA NE KADAR GÜZEL" POZLARI PAYLAŞTI

Yaklaşık bir haftadır, "DEAŞ terör örgütü mensuplarının pazarlık sonucu ayrılmalarına izin verildiği" yönündeki haberlerle gündemde olan Rakka'yı gezen Brett McGurk, sosyal medya hesabından, kenti ziyaretinin fotoğraflarını da paylaşarak, savaştan fazla etkilenmeyen alanlara sivillerin döndüğünü iddia etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Suriye Rakka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title