Haberler

"Ülkenin Doğusunda Gerilim Tırmanırsa Rusya Daha Büyük Bedel Ödeyecek"

Güncelleme:

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna'nın doğusundaki gerilimin tırmanması halinde Rusya'nın daha fazla izole edilerek daha büyük bedel ödeyeceğini söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna'nın doğusundaki gerilimin tırmanması halinde Rusya'nın daha fazla izole edilerek daha büyük bedel ödeyeceğini söyledi.

Joe Biden, Ukrayna'daki temasları çerçevesinde Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir araya geldi. Basına kapalı görüşmenin ardından Poroşenko ve Biden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Biden, Ukrayna'nın doğusundaki durumun daha da tırmanması halinde Rusya'nın büyük bir izolasyonla karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.

Biden, "Eğer durum böyle devam ederse Rusya daha yüksek bir bedel ödeyecektir ve izole edilecektir. Rusya, üstlendiği sorumlulukları yerine getirmek yerine daha provokatif hareket ediyor. Rusya, sorumluluklarını yerine getirerek, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterseydi uluslararası kamuoyu, Rusya'ya yönelik yaptırımların kaldırılması meselesini görüşebilirdi" diye konuştu.

Biden, bu ay başında Rusya yanlısı ayrılıkçıların ülkenin doğusunda düzenlediği seçimleri de "Kremlin'in düzenlediği bir saçmalık" şeklinde değerlendirdi.

ABD Başkan Yardımcısı, Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılar tarafından 2 Kasım'da düzenlenen seçimler hakkında, "Uluslararası kamuoyu sözde seçimleri kabul etmiyor ve tanımıyor. Bu sözde seçimler demokratik değildi ve Kremlin tarafından yapıldı. Bu bir saçmalık" dedi. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Petro Poroşenko Joe Biden Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title