Haberler

ABD Başkan Yardımcısı Biden Kosova'da

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kosova ziyareti kapsamında, geçen yıl kanserden hayatını kaybeden oğlu Beau Biden'in adının Ferizaj-Gilan arasındaki karayoluna verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kosova ziyareti kapsamında, geçen yıl kanserden hayatını kaybeden oğlu Beau Biden'in adının Ferizaj-Gilan arasındaki karayoluna verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Ülkede görev yapan Kosova Gücü (KFOR) askeri kampı Bondsteel'in yakınlarında, Kosova hükümetince düzenlenen törene Biden ailesinin yanı sıra Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Başbakan İsa Mustafa, bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler ve diğer davetliler katıldı.

Biden, burada yaptığı konuşmada, oğlu ile birlikte 2001 yılında yaptığı Kosova ziyaretinde Bondsteel'deki kampı ziyaret ettiklerini anımsattı.

Geçen yıl hayatını kaybeden oğlunun sözlerinden alıntı yapan Biden, hukukun üstünlüğünün tüm insanların eşitliği ilkesine dayalı olduğunu, hiç kimsenin hukukun üstünde ya da altında yer alamayacağını ve bunun sadece insanlar için değil, kurum ve yargı için de geçerli olduğunu söyledi.

Biden, Kosova'nın başarıya ulaşması halinde tüm bölgenin kazanacağını ifade ederek, "Kosova yeni bir devlet ancak vatandaşlarının hak ettiği ihtiyaçları bilemeyecek kadar yeni değil. Temel değerler, ayrıcalığa göre değil hak edilmişliğe göredir." diye konuştu.

Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi de ülke olarak çözüm üretmeleri, komşularına dostluk sunmaları ve geçmişin sayfalarını kapatmaları gerektiğini vurguladı.

"Kosova, ABD'nin mükemmelliğinin fenomenidir"

Thaçi, Biden ailesine hitaben şunları söyledi:

"Hayatını kaybeden oğlunuz Beau Biden'in isminin olduğu bu yerde şunu bildirmek istiyorum ki Kosova, ABD'nin tarihi bir başarısı ve mükemmelliğinin fenomenidir. ABD'ye her zaman minnettar olacağız ve her zaman iyi ilişkilere sahip olacağız. Şunu da belirtmek isterim ki sizin ve ailenizin çalışması sayesinde eşitlik ve fırsatların olduğu bir yer yaratıyoruz. İnanıyorum ki bunu beraber başaracağız".

Başbakan Mustafa ise törende konuşmaktan onur duyduğunu belirterek, Beau Biden isminin, aynı değerleri paylaşan iki halkın dostluğu anlamına geldiğini söyledi.

Tören kapsamında ayrıca, üzerinde "Kosova ile ABD arasındaki dostluğun sürekliliğin sembolü, Joseph R. Beau Biden anısına" yazılı anıt da ziyaret edildi.

Kosova Hükümeti, geçen haziran ayında Gilan-Ferizaj arasındaki karayoluna "Beau Biden" adının verilmesini kararlaştırmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İsa Mustafa Joe Biden Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title