Haberler

ABD Askerlerinin Başına Çuval Geçirilmeye Çalışıldığı İddiası

Bodrum'da geçen yıl ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bodrum'da geçen yıl ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasına, "Kişi hürriyetini sınırlama ve hakaret" iddialarıyla tutuksuz yargılanan S.P, B.K, H.D, Ö.B, U.A, U.R, M.Ü. ve C.G. ile sanıkların avukatları katıldı.

Mahkeme, bilirkişi raporunun beklenmesi ve olay anının bulunduğu CD'lerin çözümlenerek mahkeme heyetine sunulması için duruşmayı 17 Ocak 2013'e erteledi.

Bu arada adliye önüne gelen yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar atarak sanıklara destek verdi. Çevik kuvvet ekipleri de Bodrum Adliyesi önünde güvenlik tedbiri aldı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı İlker Yücel, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, davayla ilgili önemli bir gelişme olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"TGB yöneticilerinin 16 yılla yargılanmaları başlı başına garip bir durumdu. 16 yılla yargılanma sebebi de 'Kişi hürriyetini sınırlama ve hakaret' suçlamaları. İlk ifadeler alındığında yeminli tercümanın bulunması gerekiyorken başka bir vatandaş, ABD askerlerinin tercümanlığını yapmıştı. Gelen resmi bir yazı dava dosyasına bugün girdi. O resmi yazıda tercümanlık yapan kişinin ABD'nin bir kurumunda çalıştığını öğrenmiş bulunuyoruz. Yani ABD'nin resmi bir kurumunda çalışan, hatta CIA'nın yöneticisi, elemanı olarak Türkiye'de bulunan kişi, tercümanlığını yapıyor. Dolayısıyla ortada aslında bir suç ve şikayetçi yok."

ABD savaş gemisi "Ramage" 20 Ekim 2011 tarihinde ziyaret için Bodrum'a gelmiş, gemiden inerek Cumhuriyet Caddesi'nde gezen ABD'li askerlerin başına bir grup tarafından çuval geçirilmeye çalışıldığı iddia edilmişti.

Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmış, daha sonra bu kişiler hakkında kamu davası açılmıştı.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title