Haberler

ABD Adana Başkansolosu: İncirlik Kullanılmayacak (2)

"uçağın BATMAN'A İNMESİYLE İLGİLİ BİLGİM YOK" Silopi'den sonra Cizre İlçesi'ne geçen ABD Adana Başkonsolosu John L. Espinoza, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, Başkan Yardımcısı Kadir Konur ile birlikte 3 bin Ezidinin kaldığı kampa gitti.

"uçağın BATMAN'A İNMESİYLE İLGİLİ BİLGİM YOK"

Silopi'den sonra Cizre İlçesi'ne geçen ABD Adana Başkonsolosu John L. Espinoza, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, Başkan Yardımcısı Kadir Konur ile birlikte 3 bin Ezidinin kaldığı kampa gitti. Kampta Ezidiler ile yaklaşık bir saat görüşen Espinoza, "Bir haftadan beri bölgede ziyaretlerde bulunuyorum. Bu bölgede yaşanan olaylar gündemimizde en üst sırada yer almaktadır. O yüzden bu bölgeye gelip insanlarla olan biten hakkında bilgi edinmeye çalışıyoruz. Ziyaretim sırasında sınırda ve Türkiye'ye gelen Ezidilerin kendi hikayelerini duyma fırsatım oldu" dedi.

Bir gazetecinin, ABD'ye ait bir savaş uçağının Batman'a inmesiyle ilgili sorusu üzerine Espinoza, şunları söyledi:

"Bu konuda her hangi bir bilgim yok. Bu konuda Türk askeri ile görüşmeniz lazım. Bildiğiniz gibi biz Türkiye'deki mülteciler için, Türkiye'ye en fazla yardım eden bir devletiz. Bu mültecilere yardım konusunda Türkiye'ye en yakın iş birliği yapan devletiz. Türkiye'de bulunan bütün mültecilere yardım etmek için hem Türk hükümeti ile hem de Birleşmiş Milletler Yüksek Konseyi ile yakın iş birliği içinde olacağız. Başkan Obama'nın dün de açıkladığı IŞİD'e karşı mücadelemizde insani yardım, ya da IŞİD'e karşı ana unsurları içine koyacağız. Türk vatandaşlarının bunlara vermiş olduğu yardım ve desteklerden dolayı çok etkilendim. Aslında son iki yıldan beridir ben bunu görüyorum ve bu bölgede de belediye başkanları bu Ezidi halkına vermiş olduğu desteklerden dolayı çok etkileniyorum. Bütün Türk halkı bu konuda kendi cömertliğini göstermiştir ve buraya gelen bütün misafirleri, yani mülteciler için yardım etmeye biz de çalışaçağız." Mülteci Ezidilerden Hace Helef, ABD Adana Başkonsolosu Espinoza'ya 1973 yılında Araplar'ın Ezidilere yönelik saldırısını anlattığını söyledi. Helef, "Dedim ki 1973 isyanında Araplar tarafından yapılan saldırılarda, Araplar bizi bitirdiler. Ben ABD'liye şunu söyledim; bize yardım edin, bizi kurtarın. Yalvardım bize yardım edin. Tercüman bize yardım edeceklerini söyledi" diye konuştu.

ABD Başkonsolosu Espinoza ve yanındakiler daha sonra Ezidilerin kaldığı Midyat İlçesi'ndeki kampına gitmek üzere yola çıktı. - Espinoza

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silopi Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title