Haberler

Abant'ta "Uluslararası Yoga Festivali"

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Akademisi tarafından "Uluslararası Yoga Festivali" düzenlendi.

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Akademisi tarafından "Uluslararası Yoga Festivali" düzenlendi.

Tabiat Parkı'ndaki bir otelde iki gün devam edecek festivale, Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra ABD, İngiltere, Rusya, İspanya ve Japonya gibi ülkelerden yaklaşık 300 kişi katıldı.

Festival kapsamında katılımcılar 12 pratik yoga çalışması yaptı.

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, gazetecilere yaptığı açıklamada, festival kapsamında meditasyon, nefes, zayıflama için yoga ve gevşeme çalışmaları yapıldığını söyledi.

Festivalin benzerini yılda 12 kez düzenlediklerini belirten Manaf, Yoga Akademi iş birliğiyle dünyada bir ilke imza attıklarını, sloganlarının da "Yıl boyu festival, yıl boyu yoga" olduğunu aktardı.

Manaf, gerçek yoganın bir spor olduğuna vurgu yaparak, "Gerçek yoga evrensel bir spordur. Biz senelerce dünyada ve Türkiye'de gerçek yogayı bir spor olarak tanıttık, spor olarak uyguladık. Bu konuda da büyük gelişmeler var. Uluslararası yoga şampiyonaları düzenliyoruz. İki ayda bir turnuva düzenliyoruz. Şampiyonları belirliyoruz." diye konuştu.

Bundan sonraki hedeflerinin yogayı olimpiyatlara taşımak olduğunu ifade eden Manaf, uluslararası olimpiyat komitesiyle bağlantı kurduklarını, Gençlik ve Spor Bakanı'na bu teklifleri sunduklarını dile getirdi.

Manaf, "Göreceksiniz bir süre sonra yoga artık bir spor olarak olimpiyatlara katılacak." dedi.

Şu an yoganın resmi bir spor olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Herkes İçin Spor Federasyonunun nezdine dahil olduğunu, artık yogayı bir spor olarak uygulayacaklarını kaydeden Manaf, yoga sporcuları olacağını, bunu spor olarak yapmayanlara da "yoga yapıyor" demeyeceklerini, net bir ayrım olacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Akif Manaf Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title