Haberler

Abant'a 50 Bin Balık Bırakıldı

Bolu Abant Tabiat Parkı'nda göle 50 bin Abant alası balığı bırakıldı.

Bolu Abant Tabiat Parkı'nda göle 50 bin Abant alası balığı bırakıldı. Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Erdem Karaağaç yıl içerisinde toplam 313 bin Abant alasını göle salacaklarını söyledi.

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'ndaki balık popülüsyonunu artırmak için göle balık bırakıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Trabzon'un Maçka İlçesi'nde yer alan balık üretim tesislerinde yetiştirilen Abant'a özgü Abant alası balığı su tanklarıyla Bolu'ya getirildi. Bolu Vali Yardımcısı Cemal Polat, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Erdem Karaağaç'ın katılımıyla 50 bin Abant alası balığı göle bırakıldı. Polat, İka ve Karaağaç iskelenin kenarından kovalarla balığı gölle buluşturdu.

Abant gölüne bu yıl içerisinde 313 bin Abant alası bırakılacağını açıklayan Karaağaç, Orman içi sularımıza ve derelerimize balıklandırma çalışmaları yapıyoruz. Abant alasının anaçlarını yerinden toplayıp, Maçka'daki üretim tesislerinde çoğaltılması yapılıyor ve aynı balığın kendine özgü alana konulmasını sağladık. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 50 bin alabalık yavrusu salımı gerçekleştirdik. Bu yıl Abant gölünde 313 bin abant alası salımı gerçekleştireceğiz. Bugün ilk etapta 50 bin abant alasını göle bıraktık dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaağaç Trabzon Maçka Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title