Haberler

Ab: "Van Ne İlk Ne de Son, Türkiye Sivil Koruma Mekanizması Kurmalı"

Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması yetkilileri, Türkiye'nin kalıcı kurumsal düzeyde bir Sivil Koruma Mekanizması kurmasının elzem olduğunu vurgulayarak, Van depreminin ne ilk ne de son deprem olduğunun altını çizdiler Van depreminin dünyadaki yankıları devam ediyor.

Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması yetkilileri, Türkiye'nin kalıcı kurumsal düzeyde bir Sivil Koruma Mekanizması kurmasının elzem olduğunu vurgulayarak, Van depreminin ne ilk ne de son deprem olduğunun altını çizdiler Van depreminin dünyadaki yankıları devam ediyor. Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması yetkilileri, Türkiye'nin kalıcı kurumsal düzeyde bir Sivil Koruma Mekanizması kurmasının elzem olduğunu belirterek, Van depreminin ne ilk ne de son deprem olduğunu vurguladılar.

AB Haber'e göre, Arupa Komisyonu'na bağlı kurulan Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması biriminde çalışan yetkililer, Türkiye'de yaşayan 10 kişiden 7"sinin deprem bölgelerinde yaşadığına işaret ederken, Türkiye'nin kalıcı kurumsal düzeyde bir Sivil Koruma Mekanizması kurmasının elzem olduğunu ifade ettiler.

Van depreminin ne ilk ne de son deprem olduğunun altını önemle çizen AB'li yetkililer, Türkiye'nin deprem su baskınları ve orman yangınları gibi doğal afetlere karşı etkin ve hızlı bir şekilde müdacele edecek bir kurumun hayata geçirilmesinin gerekliliği üzerinde durarak, Türkiye ile işbirliğine hazır olduklarını vurguladılar. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title