Haberler

AB Uyum Toplantısında, Yabancı Dil Bilmeme Vurgusu

Kocaelivaliliği'nde düzenlenen Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Toplantısı'nda AB projelerinin toplumsal etkisi, AB boyutuyla gelişmeler ve değişimler tartışılırken, Türkiye'deki eksiklikler de dile getirildi.

Kocaelivaliliği'nde düzenlenen Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Toplantısı'nda AB projelerinin toplumsal etkisi, AB boyutuyla gelişmeler ve değişimler tartışılırken, Türkiye'deki eksiklikler de dile getirildi. Kaymakamlar kadro yetersizliğinden, bazı il müdürleri ise yabancı dil bilmediği için yurt dışına personel gönderimemesinden yakındı.

Kocaeli Valiliği 100'üncü Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen AB Uyum Danışma ve Yönlendirme toplantısına Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Set, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Kültür Müdürü Adnan Zamburkan, İş Kur İl Müdürü Öztekin Kaşukçu ile sivil toplum temsilcileri katıldı.

Avrupa Birliği İl Kordinatörü Emre Tüzel konuşmasında, Türkiye'nin AB katılım sürecinde gerçekleştirilen yasal ve idari reformların tam olarak hayata geçirilebilmesi, takibinin sağlanmasının çok önemli olduğunu hatırlattı. Tüzel, "Asıl amaç ise kültürel dezonfarmasyona ugramadan ülkemizin yaşam standartlarını yükseltmektir. Onun için Avrupa Fonlarından yararlanılması gerekmektedir" dedi.

'YURT DIŞINA ÇIKACAĞIZ DİL BİLMİYORUZ'

AB sürecinde yaşanan sıkıntıların ve eksikliklerin açıkça dile getirildiği toplantıda, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurettin Nacar ise dil sorunu ile karşı karşıya olduklarını belirterek, :

"Sosyal güvenlik projesi kapsamında yurtdışına çıkacağız dil bilmiyoruz. Bu sorunları çözmemiz gerekiyor. Dil problemini nasıl çözeceğiz?" diye sordu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ise söz alarak Halk Eğitim Merkezinde yurt dışında anlaşabilecek düzeyde dil konusunda yardımcı olduklarını söyledi.

PROJELER İÇİN PERSONEL VE KADROMUZ YETERSİZ

Dilovası Kaymakamı Yunus Şahin de, projeler için yeterli personel ve kadro bulunmadığını kaydederek, "İyi proje yapmak için bunu uygulayacak personelimiz ve zamanımız yok. Yasal problemler ve görevlendirmeler var. Elimiz kolumuz bağlandı. Bu işleri nasıl başaracağız" diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title