Haberler

    AB Tescilli 'Aydın İnciri' Aziz Sancar'ın

    Güncelleme:

    Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, 'Aydın İnciri'nin Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescilini Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'a ithaf etti.

    Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, İzmir İnciri'ni özledim diyen Aziz Sancar'ı Aydın incirinin tesciline davet etti.

    'İZMİR İNCİRİNİ' ÖZLEDİM

    Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, Aralık 2015'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyareti sırasında "En çok Ankara simidi ve İzmir incirini özledim" sözleri üzerine Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken kendisi ile diyalog kurmuştu.

    BAŞKANA SÖZ VERMİŞTİ

    Başkan Ülken, "Coğrafi işaret tescili Aydın Ticaret Odası adına olan "Aydın İnciri"ni kendisine ikram etmek istediğini ifade etmişti. Prof.Dr. Aziz Sancar incirin Aydın'da yetiştiğini ve Aydın inciri olduğunu bildiğini belirterek "Mayıs ayında Türkiye'ye geldiğimde Aydın incirini yer ve telaffuz ederim" demişti.

    SANCAR'A İTHAF ETTİ

    Nobel Ödülünü 19 Mayıs'da Anıtkabir'e teslim etmek üzere tekrar Türkiye'ye gelen Prof. Dr. Aziz Sancar'a İzmir'de düzenlenen bir programda AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın İnciri'ni ikram ederek dünyaca ünlü bilim adamına Aydın İnciri Coğrafi İşaret Tescilini ithaf etti.

    "ADAM GİBİ ADAM"

    17 Şubat 2016 tarihinde "Aydın İnciri" Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilinin tamamlandığını belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Nobel almanın yolunun sadece bilimsel ve akademik çalışmayla olmayacağını, bunun için insani değerler, mütevazilik, sorgulama kültürü kısacası "adam gibi adam" olmak gerektiğini hocamız hepimize öğretti. Biz de Aydın Ticaret Odası olarak AB Coğrafi İşaret Tescilini kendisine ithaf ederek onun bu başarısı karşısında şükranlarımızı iletmek istedik. Kendisi de tevazu gösterip kabul ettiler. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

    Toplantı sonunda Prof. Dr. Aziz Sancar'a Aydın İncirinin ithaf belgesi takdim eden AYTO Başkanı Hakan Ülken aynı zamanda Aydın İnciri de ikram etti.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği İzmir Aydın Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title