Haberler

AB Temsilcisi Hahn Kosova Başbakanı Mustafa ile Görüştü

Avrupa Komisyonu Genişlemeden ve Komşuluk Politikasından Sorumlu üyesi Johannes Hahn, Kosova Başbakanı İsa Mustafa ile bir araya geldi.

Avrupa Komisyonu Genişlemeden ve Komşuluk Politikasından Sorumlu üyesi Johannes Hahn, Kosova Başbakanı İsa Mustafa ile bir araya geldi.

Avrupa Komisyonu Genişlemeden ve Komşuluk Politikasından Sorumlu üyesi Johannes Hahn, Kosova Başbakanı İsa Mustafa baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Johannes Hahn Kosova - Sırbistan diyaloğu ile Avrupa Birliği entegrasyon sürecinin ele alındığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Kosova'ya yönelik vize muafiyeti sürecinde yapılacak çok iş olduğunu belirtti. AB'nin Kosova'yı tüm süreçlerde desteklemeyi sürdüreceğini belirten Johannes Hahn, İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın baharda imzalanacağını umut ettiklerini kaydetti.

Kosova'nın AB ile entegrasyonu için gözle görülür değişimlere ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Johannes Hahn, "Sırbistan ile olan diyalog Kosova'nın AB üyeliği için hayati nitelik taşımaktadır. Brüksel'de imzalanan anlaşma uygulanmalıdır" dedi. Savaş Suçları Mahkemesi'nin kurulması konusuna da değinen Hahn, "EULEX misyonunun sonlanmasının ardından Kosova, hukuk üstünlüğünün sağlanması adına sorumluluk almak için hazır olmalıdır" ifadesini kullandı. Hahn ayrıca vize muafiyeti sürecinde çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ancak yapılacak daha çok iş olduğuna dikkat çekti. Vize muafiyeti tarihini açıklamayan Hahn, Kosova'dan AB ülkelerine son dönemlerde yaşanan yasa dışı göçe de değinerek, AB ülkelerinin Kosovalılara sığınma hakkı vermeyeceğini net bir şekilde dile getirdi. Johannes Hahn, vize muafiyetinin, yasa dışı göçü durduracağına yönelik düşünceleri inandırıcı bulmadıklarını belirtti.

Kosova Başbakanı İsa Mustafa ise, Sırbistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi için Kosova Hükümeti'nin somut konular üzerinde çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Hükümet, Kosova ve Sırbistan arasındaki ilişkileri normalleştirecek somut konular üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor" dedi. Başbakan Mustafa, Avrupa Birliği yolunda iki ülkenin birbirine engel olmamasının amaçlandığını ifade ederek, ilişkilerin normalleştirilmesi için atılan adımlardan birinin de yargı alanında varılan anlaşmanın olduğunu belirtti. Müzakerenin Sırbistan'ın Kosova'yı tanıması ile sonlanacağını ifade eden Başbakan Mustafa, yasa dışı göçün önlenmesi konusunda yapılacak çalışmalara da değindi.

Avrupa Komisyonu Genişlemeden ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Johannes Hahn Priştine temasları kapsamında Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Meclis Başkanı Kadri Veseli ve diğer yetkililerle de ayrı ayrı görüştü. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği İsa Mustafa Kosova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title