Haberler

    AB Rusya'ya Yeni Yaptırımları Görüşecek

    Avrupa dışişleri bakanları Rusya'ya yönelik yaptırımları masaya yatırmaya hazırlanırken Avrupa kurumları önünde toplanan onlarca Ukraynalı yaptırımların sertleştirilmesini istedi.

    Avrupa dışişleri bakanları Rusya'ya yönelik yaptırımları masaya yatırmaya hazırlanırken Avrupa kurumları önünde toplanan onlarca Ukraynalı yaptırımların sertleştirilmesini istedi. 'Saldırgan Rusya Ukrayna'dan çekil' pankartları taşıyan eylemciler tepkilerini şöyle dile getirdi:

    "Yaptırımların genişletilmesini istiyoruz. Konunun konuşulduğunu biliyoruz. Somut adım atılmasını istiyoruz."

    Brüksel'de yaşayan kimi Rus vatandaşlar ülkelerine yönelik daha fazla yaptırım uygulanmasını istemediklerini, diyalog yoluyla sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti:

    "Yaptırımların ne konuşulmasını ne de sertleştirilmesini istiyoruz. Entelektüel sorumluluğun görüldüğü gerçekleri temel alan ve yansıtan diyalog taraftarıyım."

    Ukrayna'da çatışmaların şiddetlenmesi üzerine AB dışişleri bakanları, Perşembe günü acil olarak toplanma kararı aldı. Belçika dışişleri bakanı Didier Reynders Minsk protokolünün uygulanması gerektiğini söyledi:

    "Moskova üzerindeki baskının nasıl yoğunlaştırılac

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 28 Ocak 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Belçika Ukrayna Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title