Haberler

    AB'nin Gündeminde Rusya ve Suriye'ye Yeni Yaptırım Yok

    Avrupa Birliği DIşişleri Bakanları Suriye ana başlığı altında Lüksemburg'da bir araya geldi.

    Avrupa Birliği DIşişleri Bakanları Suriye ana başlığı altında Lüksemburg'da bir araya geldi.

    Toplantıya Musul'un kurtarılması için başlatılan operasyonun damga vurması beklenirken, her kesin merak ettiği konu ise Rusya ve Suriye yönetimine Halep'te yaşananlardan dolayı yeni yaptırımlar uygulanacak mı?

    AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Frederica Mogherini masada herhangi bir yaptırım olmadığını söyledi:

    "Avrupa Birliği'nin alet çantasında sadece yaptırımlar yok. Kullanabileceğimiz başka enstrümanlar da var. Baskı enstrümanımız var, iyiye yönlendirme ile birlikte ikisi bence her zaman bilge ve kullanışlıdır."

    Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault artık durumun gözden gelinemeyeceğini söyledi:

    "Durumu görmemezlikten gelemeyiz. Her şey sessiz kalmamız ve gözlerimizi kapamamız için yapıldı fakat söz konusu şey bu toplantının noktası olmayacak."

    İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise herşeyin Rusya'ya bağlı olduğuna vurgu yaptı:

    "Çözüm ve Halep'in gelecekteki kurtuluşu Esad rejiminde yatıyor. Bununda üzerinde Ruslara bağlı. Bu konuda fişi çekmek onlara bağlı. Ben farklı bir yol seçmeleri için büyük Rus halkına hitap ediyorum."

    Avrupa Birliği diplomasi ile Halep kuşatmasında yaşanan problemlerin önüne geçmeye çalışırken, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'nin konu üzerinde daha sert bir politika izlemek istediği göze çarpıyor. Masada bunlar tartışılırken, muhaliflerin kontrolündeki Halep'in doğusunda ise hava bombardımanları ve abluka nedeniyle insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 17 oktober 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Avrupa Birliği Lüksemburg Suriye Rusya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title