Haberler

AB Komisyonundan Vizesiz Seyahat İçin Tavsiye Kararı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, AB Komisyonunun vizesiz seyahat için tavsiye kararına ilişkin, "İş adamlarımızın önemli bir çoğunluğu, hem ticaret hem sanayi hem de bilimsel faaliyetlerinin büyük bölümünü AB ülkeleriyle yapıyor. Bütün bunların vizesiz olması iş ve işlemleri hızlandıracağı gibi bu konuda faaliyette bulunan kişilerin iştahını, gücünü ve güvenini artıracak." dedi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Sakarya Belgelendirme Müdürlüğünü ziyaret eden Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB'nin Türkiye vatandaşlarını vizeden muaf hale getirmesinin önemli bir gelişme olacağını söyledi.

Çelik, TBMM'nin vize muafiyeti için bir süredir çok yoğun mesai yaptığını, yaklaşık 15 yasanın düzenlenmesini sağladığını belirterek, "Netice olarak bu muafiyet sağlanmış oldu. Tahmin ediyorum 1 Temmuz'dan itibaren bu muafiyet Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için sağlanacak." diye konuştu.

"Vize muafiyeti neye yarayacak?" diyen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"İş adamlarımızın önemli bir çoğunluğu, hem ticaret hem sanayi hem de bilimsel faaliyetlerinin büyük bir bölümünü AB ülkeleriyle yapıyor. Bütün bunların vizesiz olması iş ve işlemleri hızlandıracağı gibi bu konuda faaliyette bulunan kişilerin de iştahını, gücünü ve güvenini artıracak. Bu sonucun hem ülkemiz lehine hem AB lehine durum doğuracağına inanıyorum. İş adamlarımızın ticari faaliyetlere daha fazla ilgisi, katkısı, etkisi olacağına inanıyorum. Parlamentomuzun yaptığı bu güzel faaliyeti hükümetimizin sağladığı bu iyi sonucu takdirle karşılıyoruz. İnşallah bunlar ülkemizin daha ileriye adımlar atmasına yarayacak."

Kaynak: AA / Ekonomi

Hasan Ali Çelik Sakarya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title