Haberler

AB Komisyonu Üyesi Hahn Makedonya'da

ÜSKÜP (AA) – Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki temasları kapsamında, ülkedeki siyasin krizin çözümüne yönelik erken seçim görüşmelerinde uzlaşmaya varılamadığını ifade etti.

ÜSKÜP (AA) – Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki temasları kapsamında, ülkedeki siyasin krizin çözümüne yönelik erken seçim görüşmelerinde uzlaşmaya varılamadığını ifade etti.

Hahn, Makedonya'daki siyasi krizin sona ermesine yönelik geçen yıl imzalanan Prjino Anlaşması'nın gelişmeleri hakkında temaslarda bulunarak, ülkede faaliyet gösteren İç Makedon Devrimci Örgütü- Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE), Demokratik Bütünleşme Birliği (BDI), Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) ve Arnavut Demokratik Partisi'nin (PDSH) genel başkanları ile bir araya geldi.

Saatler süren görüşmenin ardından açıklama yapan Hahn, partilerin imzalanan anlaşmaya sadık kalmalarını temenni ederek, "Ülke şu an kötü bir durumda" değerlendirmesinde bulundu.

Hahn, 24 Nisan 2016 günü yapılması planlanan erken seçim tarihine karşı olmadıklarını belirterek, "Her şey siyasi partiler ile devletin bağlı olduğu hükümetin elinde" ifadesini kullandı.

Makedonya'ya yeniden geleceğini söyleyen Hahn, yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını kaydetti.

Bu arada, erken seçim tarihine ülkedeki üç siyasi parti lideri olumlu yaklaşırken, ana muhalefet partisi SDSM liderinin karşıt tutum sergilediği bildirildi.

Öte yandan, temmuz ayında bir araya gelen parti liderleri ülkedeki siyasi krizin çözülmesinde erken seçim yapılması noktasında mutabık kalmış ve görüşmenin sonunda Prjino Anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma gereği, 24 Nisan'da yapılması öngörülen erken seçimden 100 gün önce istifa etmesi gereken Başbakan Nikola Gruevski de dün istifa dilekçesini meclise sundu.

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Makedonya Üsküp Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title