Haberler

AB Komisyonu Türkiye'nin 2015 Büyüme Tahminini Yükseltti

Güncelleme:

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'nin 2015 yılı büyüme tahminini yüzde 3,3'ten 3,7'ye yükseltti.

AB Komisyonu'nun Kış Ekonomik Tahminler Raporu yayımlandı. Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'nin 2015 yılı büyüme tahminini yükseltti. Raporun Türkiye bölümünde, "Petrol fiyatlarının düşüşü büyüme, enflasyon ve cari açık için bir lütuf" başlığı kullanıldı.

BÜYÜME TAHMİNİ YÜKSELTİLDİ

Bir önceki rapora göre Türkiye'nin büyüme tahmininin 2015 yılı için yüzde 3,3'ten 3,7'ye ve 2016 için yüzde 3,7'den 4'e yükseltildiği belgede, "Enflasyonun ciddi şekilde gerilemesi bekleniyor, büyüme tüketici alım gücündeki artışla desteklenecek ve ithal edilen enerjiye daha düşük harcama yapılması cari açığı daraltacak" değerlendirmesi yapıldı.

RUSYA UKRAYNA IRAK ETKİLEDİ

Türkiye'de iç talepteki yavaşlığın iyileşen net ihracatla büyük ölçüde telafi edildiği belirtilen raporda, "Eğer Rusya, Ukrayna ve Irak'a ihracat daralmasaydı Türkiye'nin genel ihracat performansı ve büyüme rakamı daha iyi olacaktı" denildi.

MERKEZE HÜKÜMETTEN BASKI VAR

AB raporunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2013 ve 2014'te genelde sıkı para politikası uyguladığı, fakat ocak 2015'te "iyileşen enflasyon verisi ve hükümetten ve Cumhurbaşkanı'ndan baskının" ardından parasal koşulları gevşettiği ifade edildi.

ABD TÜRKİYE'Yİ KÖTÜ ETKİLEYEBİLİR

AB Komisyonu'na göre düşen petrol fiyatları ve daha gevşek para politikasıyla Türkiye 2015 ve 2016'da güçlü büyüme gerçekleştirecek. Rapora göre Komisyon, ABD para politikasındaki normalleşmenin Türk piyasalarında satışlara neden olması ihtimalini bir risk olarak görüyor ve bu durumda Türkiye'nin para politikasını sıkılaştırmak durumunda kalacak olmasının iç talebe olumsuz yansıyacağını düşünüyor.

ÇEVRESİNDEKİ SAVAŞLAR TÜRKİYE'Yİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

AB Komisyonu raporunda ayrıca Orta Doğu ve Ukrayna-Rusya arasında kötüleşecek jeopolitik durumların Türk ekonomisini olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

"CARİ AÇIK AZALACAK"

AB Komisyonu'nun tahminlerine göre Türkiye'de geçen yıl yüzde 6 civarındaki cari açık bu yıl yüzde 3,6'ya inecek. Kamu borçlarının gayrisafi yurtiçi hasılaya oranında düşüş trendi devam edecek. 2014'te yüzde 34,3 olan bu oranın 2015'te yüzde 32,2 ve 2016'da yüzde 31,2'ye gerilemesi bekleniyor.

BÜTÇE AÇIĞI DÜŞECEK

Rapora göre Türkiye'de geçen yıl yüzde 1,5 düzeyindeki bütçe açığı bu yıl yüzde 1,4'e ve gelecek yıl yüzde 1,3'e inecek. Düşüş trendinin enflasyonda da görülmesini bekleyen AB Komisyonu, 2014'te yüzde 9 olan tüketici fiyatlarındaki artışın 2015'te yüzde 7,5 ve 2016'da yüzde 7,1 olmasını öngörüyor.

İŞSİZLİK TAHMİNİ

Kış Ekonomik Tahminler Raporu'nda Türkiye'de işsizlik oranının ise 2015 ve 2016'da yüzde 10,5'te kalacağı tahmin ediliyor.

AVRO BÖLGESİ TAHMMİNİ

Bu arada AB Komisyonu, Avro Bölgesi'nin 2015 büyüme tahminini yüzde 1,1'den 1,3'e ve 2016 büyüme tahminini yüzde 1,7'den 1,9'a yükseltti.

İŞSİZLİK AVRUPPA'DA BÜYÜK SORUN OLACAK

AB Komisyonu'nun raporunda, "zayıf yatırım atmosferi ve yüksek işsizliğin " Avrupa genelinde büyüme beklentisini sınırladığı belirtildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Ukrayna Irak Kobi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500

Yorumlar (67)

ekomobilWeb@haberler.com:

Cebimizdeki para kuculdukce turkiye buyuyecek ne guzel param azaliyo ama buyuyoruz

17
9
yanıtYanıtla
CAHİLE VERİLEN DEĞER ÇOK:

Türkiye''deki büyüme sahte büyümedir. Kimse bunu alkışlamasın. Sen ülkende tek bir teknolojik parça üreteme, tarımda üstün konumdayken çiftçiyi küstür rezil durumlara düş, sanayin can çekişsin, ülkedeki küçük büyük fabrikalar yavaş yavaş kapansın, mühendislikte gösterdiğin başarıları övme aksine yok etmeye çalış, bilime ve sanata değer verme hiç bir şey üretilemesin, ülkenin sağında solunda savaş olsun turistler ülkeye gelemesin. . . Ulan ne ile kalkınıyor bu ülke mal mısınız hepiniz? Ya bu kadar da cahil olunmaz ki, ülkeyi sata sata kalkınılmaz gençler. Üretim lazım lan üretim. Hiç bi b. k üretmeyen ülkemiz nasıl kalkınır dersiniz? Ya biz tarım devi iken şimdi tarımımız bile can çekişiyor. Ülke kalkınıyor da sizin alım gücünüz niye hiç artmıyor?

18
7
yanıtYanıtla
XboymobilWeb@haberler.com:

Türkiyem benim kanım canım

21
1
yanıtYanıtla
Büyük TürkiyemobilWeb@haberler.com:

Zavallı avrupa batıyor kıvranıyor türkiye ise büyüyor süper güç olmak için adımlarını atıyor.Bitti o sömürge yıllarınız.Avrupanın sonugeliyor.

19
2
yanıtYanıtla
LABLUBLABALUB:

YAP HIRSIZLIĞI YAP HIRSIZLIĞI SONRA BÜYÜ

9
11
yanıtYanıtla
fakirler:

Ne isimiz var bizim ab de . BIz arabistan gibi olacagiz . BIz muslumaniz

15
4
yanıtYanıtla
sivasliMobil-ANDROID:

büyüdü büyüdü abisi yürümeye bile başladı

17
2
yanıtYanıtla
Yücel:

Böyle haberlerin gelmesi cok normal zira ab li abilerinin tayyipe bu secimde ihtiyacı var . Baskanlıga karsı bağımsız kürdistanı en cok abd istiyor cünki k. ıraktaki petroller ışiddense kürtlerin kontrolünde olması daha kolay . Ve kürtlerde buna mecbur cünki abd olmasaydı ışid pkk ve pesmergeyi mahvedecekti . Bunu inkar etmek enayiliktir . Simdi Baskanlıkla beraber bağımsız kürdistan kurulacak ve g. dogu ne yazıkki Türkiyeden çıkacak izleyin ve görün

10
9
yanıtYanıtla
vize koyan düşmandır:

türkiye küçük beynine iyi soksun, türklere kim vize uyguluyorsa türkiyenin gizli düşmanıdır. . ab türklerle dalga geçiyor bizim çok bilmiş 700. 000 lik saat takan bakanlar anlamıyor

9
8
yanıtYanıtla
YEŞİLÇAM:

hala kafa yapıyolar.

13
4
yanıtYanıtla
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title