Haberler

AB Komisyonu İklim ve Enerjiden Sorumlu Üyesi Canete Açıklaması

AB Komisyonu İklim ve Enerjiden Sorumlu Üyesi Miguel Arias Canete, Ukrayna'nın doğalgaz arz güvenliğini sağlarken aynı zamanda Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'dan aldığı gazı güvence altında tutmaya çalıştıklarını belirtti.

Canete, Komisyonda düzenlediği basın toplantısında, AB'nin Ukrayna ve Rusya arasında ekim 2015-mart 2016'yı kapsayan dönemde doğalgaz arz güvenliğine ilişkin bir protokol hazırlanmasına katkıda bulunmak istediğini kaydetti.

Komisyonun "net olarak" Rusya ve Ukrayna arasında gaz akışını sağlayacak kış paketi istediğini vurgulayan Canete, taraflar arasında Viyana'da gerçekleştirilen üçlü toplantılarda hiçbir ilerleme sağlanamadığını anımsattı.

Canete, Viyana'daki toplantı öncesi, anlaşma taslağına üst düzey yetkililerin sözlü onay verdiğini belirterek, yönetim seviyesindeki toplantıda ise pozisyonların değiştirildiğine işaret etti.

Şu anda ne Rusya'da ne de Ukrayna'da yeni bir protokol için siyasi irade bulunmadığına dikkati çeken Canete, "Biz, Ukrayna'nın doğalgaz arz güvenliğini sağlarken aynı zamanda AB'nin Rusya'dan aldığı gazı güvence altında tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Canete, Ukrayna'da durumun Avrupa'dan sağlanan ters gaz akışı nedeniyle geçen yıldan iyi olduğunu, ancak Ukrayna'nın daha fazla gaza ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Ukrayna ve Rusya enerji bakanlıklarına, anlaşılacak konuların özetlendiği bir liste gönderdiğini dile getiren Canete, 27 Ağustos'ta Ukrayna enerji bakanlığı, eylül başlarında da Rusya enerji bakanlığı ile görüşüleceğini, eylül sonunda da bütün tarafların bir araya geleceği bir görüşme gerçekleştirileceğini ifade etti.

Canete, Paris'te düzenlenecek 21. İklim Konferansı'nda (COP21), Kyoto Protokolü'nü tamamlayıcı bir anlaşma sağlanmasını beklendiğini, şimdiye kadar 56 ülkenin emisyon düşürme hedeflerini sunduğunu söyledi.

Özellikle büyük ekonomilerin emisyon düşürmeye katılımının önemli olduğunu vurgulayan Canete, "Arjantin, Brezilya, Hindistan, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin iklim konferansı öncesi emisyon düşürme hedeflerini bildirmeleri gerekiyor" dedi.

Canete, ayrıca ülkelerle yapılan  teknik seviyelerde emisyon düşürme pazarlıklarının yavaş ilerlemesinden rahatsızlık duyduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Ukrayna Miguel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title