Haberler

AB Komisyonu Başkanı Junker : "Yunanistan Tarafından İhanete Uğradığımı Hissediyorum"

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker bugün Belçika'da yaptığı açıklamada, Yunanistanla müzakereler esnasında, Yunanistan tarafından gösterilen 'bencillikten' dolayı ihanete uğradığını hissettiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker bugün Belçika'da yaptığı açıklamada, Yunanistanla müzakereler esnasında, Yunanistan tarafından gösterilen 'bencillikten' dolayı ihanete uğradığını hissettiğini söyledi. AB Komisyonu Başkanı, Yunanistan'ın çözüm önerilerini 'gecikmiş' ve 'kasten bozulmuş' olduğunu belirterek Yunanlıların 'doğruyu söylemesi gerektiğini' söyledi ve hemen ardından da ekleyerek: "Kapılarımız Yunanistan'a hala açık" ifadelerini kullandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Junker yaptığı açıklamada Euro Bölgesinin 19 üyede kalmasını beklediğini ifade etti.

Yunanistan'daki krize ilişkin tedbirlerin alınmasında diğer ülkelerin sorumlu davranması gerektiğinin altını çizerek, Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkmasının asla bir seçenek olmadığını belirtti. Yunanistan'a sundukları paketin çok emek isteyen fakat makul bir paket olduğunu vurgulayan Avrupa Komisyonu Başkanı "kapıların Yunanistan için hala açık" olduğunu söyledi.

Junker açıklamasında sundukları son paketin herhangi bir sosyal kesinti içermediğini, sosyal olarak daha rahatlatıcı önlemler içerdiğini, Tsipras'ın borç erteleme konusunu müzakere etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Junker ayrıca bundan sonra yeni bir çözüm paketi teklifinin olmayacağını ve zamanın tükendiğini, Yunanistan hükümetinin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

"Yunanistan vatandaşlarından referanduma 'evet' demelerini istiyorum" diyen Junker eğer referandumdan 'evet' cevabı çıkarsa bunun Yunanistan'ın, AB'de ve Euro'da kalmak istediğinin açık bir mesaj olduğunu belirtti. - N

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Belçika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title