Haberler

AB Komisyon Başkanı Juncker: İdamın Getirilmesi Kırmızı Çizgimiz

Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin üyeliğinin AB'nin istememesinden değil, Türkiye'nin isteksizliğinden gerçekleşmeyebileceğini belirtti.

Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin üyeliğinin AB'nin istememesinden değil, Türkiye'nin isteksizliğinden gerçekleşmeyebileceğini belirtti. Juncker, Türkiye'de idamın yeniden getirilmesinin ise, AB açısından kırmızı çizgi olduğunu, bunun üyelik görüşmelerinin sonu olacağını söyledi. Haftalık Bild am Sonntag gazetesine konuşan Juncker, toplantı krizi, tutuklu gazeteciler, Avrupa'daki Türkler, Geri Kabul anlaşması ve Türkiye-AB ilişkilerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Nazi kıyaslaması yaşananları önemsizmiş gibi gösteriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa ülkelerine dönük Nazi kıyaslamalarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirten Jucker, "AB'ye girmek isteyen bir ülkenin Cumhurbaşkanın, Nazi zulmüne uğrayanları suçlaması kabul edilemez. Erdoğan'ın sözleri Nasyonal Sosyalistler ve faşistlerin yaptıklarını önemsiz gibi gösteriyor" diye konuştu. Juncker, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan toplantı krizi esnasında Hollanda'nın giriş yasağı koymasını ise," Bu tepki doğruydu" diye değerlendirdi.

Jucker, AB çapında giriş yasakları gerekip gerekmediği yönündeki bir soruya, "AB kendi sorumluluk alanıyla kendisini sınırlamalı. Bunun dışındaki konular üye ülkelerin sorumluluk alanına girer. Her ülke Türk siyasilerin seçim çalışması yapmasına kendisi karar vermeli" dedi.

Üyeliğin dondurulması tartışması sahte bir tartışma

AB Komisyon Başkanı Juncker, "Türkiye ile üyelik ilişkilerinin durdurulması ya da dondurulması gerekir mi?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Bu sahte bir tartışma. Şu anda zaten olmayan bir görüşmenin durdurulmasının bir anamı yok. Ancak şu bir gerçek; Türk hükumetinin getirmeye çalıştığı anayasa değişikliğindeki retorik, Avrupa konserine tiz bir ses etkisi yapıyor. Ben armoni tutkunu birisi olduğum için, böyle tiz dil vuruşlarını sevmiyorum. Türkiye'nin üyeliği AB ülkelerinin istememesinden değil, Türklerin AB standartlarını getirme konusundaki isteksizliğinden gerçekleşmeyebilir."

İdam gelirse, üyelik görüşmeleri biter

Jean-Claude Juncker, "AB'nin kırmızı çizgisi nedir?" sorusuna ise,"Türkiye'de idam cezası yeniden yürürlüğe girecek olursa, üyelik görüşmeleri de son bulur" diyerek idamın getirilmesinin kırmızı çizgi olduğunu söyledi.

AB şantaja açık değil

Türkiye ile yapılan geri kabul anlaşmasının Avrupa'yı şantaja açık hale getirdiği yönündeki eleştirileri reddeden Juncker, "AB, şantaja açık değil. Türkiye bu anlaşmayı iptal etmeyecektir, Erdoğan birçok kez tehdit etmiş olsa da. Ben bu tehditlerle büyüdüm" şeklinde konuştu.

Vrupa'da yaşayan milyonlarca Türk ile hiçbir sorunlarının olmadığını da kaydeden Juncker, Türklerin AB'ye uyum sağladığını ve yaşadıkları ülkelerin ekonomilerine önemli katkı sunduklarını da söyledi. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title