Haberler

AB Komiseri Hahn, Makedonya'da

Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn, son dönemde "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" iddialarıyla gündeme gelen Makedonya'ya resmi ziyarette bulundu.

Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn, son dönemde "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" iddialarıyla gündeme gelen Makedonya'ya resmi ziyarette bulundu.

Hahn, Üsküp'teki temasları çerçevesinde ilk olarak Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov tarafından kabul edildi.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede Makedonya'nın AB'ye üyelik sürecinin ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı İvanov'un, Makedonya'nın AB üyeliği yolundaki uzun süren bekleyişinde ilerleme kaydedilmesi için Hahn'dan konuya dahil olmasını talep ederken, uzun süren bekleyişin halkın hayal kırıklığı yaşamasına neden olduğunu söylediği ifade edildi.

Hahn'ın ise iktidar ile muhalefet arasındaki sorunun çözümü için muhalefetin meclise geri dönmesi gerektiğini ve sorunların kurumların dışında değil, içinde çözülmesi gerektiğini belirttiği bildirildi.

Hahn daha sonra, Meclis Başkanı Trayko Velyanovski ve AB işlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Fatmir Besimi'yle görüştü.

Hahn, öğleden sonra ise ana muhalefet partisi Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği Genel Başkanı Zoran Zaev ile bir araya geldi. Toplantı çıkışında açıklama yapmaktan kaçınan Hahn, açıklama yapmama kararının Makedonya'nın çıkarları doğrultusunda olduğunu söyledi.

Zaev ile görüşmesinin ardından Hahn, AB'nin Üsküp'teki rezidansında Başbakan Nikola Gruevski ile bir araya geldi.

Görüşmenin sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Gruevski, yaklaşık iki saat süren görüşmede, son dönemde ülkede yaşanan sorunlarla ilgili Hahn'a bilgi verdiğini, Hanh'ın da bu konudaki görüşlerini dinlediğini söyledi.

Hahn Makedonya'daki temaslarının sonunda, Demokratik Bütünleşme Birliği Genel Başkanı Ali Ahmeti ile bir araya geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Gyorge İvanov Zoran Zaev Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title