Haberler

AB Katılım Müzakerelerinde 33. Fasıl Açıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DAEŞ'in Avrupa Parlamentosu'nda (AP) propaganda yapmasına müsade edilmediği gibi PKK'ya da izin verilmemesi gerektiğini belirterek, "Dolayısıyla ifade özgürlüğü konusunda da maalesef bu çifte standardı görüyoruz Bu konuda net ve ilkeli olmamız lazım." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DAEŞ'in Avrupa Parlamentosu'nda (AP) propaganda yapmasına müsade edilmediği gibi PKK'ya da izin verilmemesi gerektiğini belirterek, "Dolayısıyla ifade özgürlüğü konusunda da maalesef bu çifte standardı görüyoruz Bu konuda net ve ilkeli olmamız lazım." dedi.

Çavuşoğlu, AB katılım müzakerelerinde 33. fasıl olan Mali ve Bütçesel Hükümlerin açılmasının ardından düzenlenen basın toplantısında bir soru üzerine terörle mücadele konusunda değerlendirmelerde bulundu. Terörle mücadelede sadece terör saldırısı olduğu zaman dayanışma göstermenin yetmeyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Esas olan terörle mücadelede bu dayanışmayı göstermektir. Bunun içinde terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması gerekiyor. İdeolojisi bana yakın ya da benim ideolojimin tam tersine diye bakarsak yanılırız. Benim inancımdan değil dersek o zaman daha büyük bir yanılgı içine düşeriz. Bana zarar veren vermeyen terör örgütleri diye ayrım yaparsak vahim bir hata yapmış oluruz." dedi.

"Maalesef çifte standart görüyoruz"

Türkiye'nin DAEŞ, PKK, DHKP-C, YPG gibi terör örgütleriyle aynı zamanda mücadele ettiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bu terör örgütleri konusunda maalesef çifte standart görüyoruz. YPG ve PKK terör örgütleri, bizim ideolojimize yakın diye Avrupa'da destek veren siyasiler var, siyasi partiler var. Bu son derece yanlıştır. PKK'yı terör örgütleri listesinden çıkarmak için ulusal parlamentolarında ve AP'de gayret sarf eden siyasi partiler var, milletvekilleri var. Terör örgütleri, Avrupa'nın merkezinde rahatlıkla kampanyalarını yapabiliyor, afişlerini, teröristlerin posterlerini her yere asabiliyorlar. Daha önce sokaklarda oluyordu, en son bunu Avrupa Parlementosu'nun içinde de gördük. Bunları görünce teröristler konusunda bir çifte standardın olduğunu, ideolojiye ve çıkara göre sınıflandırıldığını görüyoruz. Bu hatalardan, bu yaklaşımlardan dönmemiz lazım, kararlı olmamız lazım."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, vize serbestisi için terörle mücadele kanununun değiştirilmesinin istenmesi ile ilgili bir soru üzerine ise, Türkiye'nin şu anda terörün her türlüsü ile mücadele ederken terör örgütlerini cesaretlendirecek yeni taleplerin gelmesini doğru bulmadıklarını kaydetti. Bu durumu AB'deki muhataplarına ilettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Türkiye bugüne kadar terörle mücadelesini hukukun üstünlüğü ve insan haklarını dikkate alarak yapmıştır. Özellikle terörle mücadelede sivil insanların zarar görmemesi için çok dikkatli şekilde operasyonları yürütmüştür. Son zamanlarda birçok şehirde sokağa çıkma yasağı ilan etmemizin sebebi de budur." değerlendirmesini yaptı.

"İlkeli olmak lazım"

Terör ve ifade özgürlüğü konularının farklı şeyler olduğunu belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"İfade özgürlüğüne sonuna kadar inanıyoruz ve destek veriyoruz. Teröristler ile ilgili ifade özgürlüğü konusunda da çifte standarddan uzak durmamız lazım. Bugün Avrupa Parlamentosu'nda DAEŞ'in paçavralarına izin verilmiyorsa PKK'nın paçavralarına da izin verilmemesi lazım. Bugün Avrupa'nın sokaklarında DAEŞ'in propagandasına izin veriliyor mu? Hayır, verilmiyor, verilmemelidir. Ama PKK'nın propagandasına da, zorla para toplamasına da müsaade edilmemelidir. Bugün DAEŞ'in Avrupa içinde uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı yapmasına nasıl izin verilmiyorsa PKK'nın bu tür faaliyetlerine de göz yumulmamalıdır. Dolayısıyla ifade özgürlüğü konusunda da maalesef bu çifte standardı görüyoruz. Bu konuda net ve ilkeli olmamız lazım."

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title