Haberler

AB ile İmzalanan Geri Kabul Anlaşması

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan yola çıkarılan göçmenler, Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne getirildi.

Türkiye- Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan yola çıkarılan göçmenler, Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne getirildi.

İzmir'in Dikili ilçesi limanına tekneyle getirildikten sonra kayıt ve sağlık kontrolleri yapılan göçmenler, yaklaşık 7 saat süren yolculuğun ardından Pehlivanköy'e ulaştı.

Göçmenleri taşıyan 2 otobüs, güvenlik önlemleri altında Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne girdi. Göçmenler, polis kontrolü altında, tek tek otobüsten indirilerek, garaj kapısından Merkez'e alındı.

Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de mutabakata varılmıştı. Buna göre, Türkiye kendi topraklarından Yunan adalarına geçtiği kanıtlanan göçmenleri geri kabul edecek. Suriyeli olmayanların Türkiye tarafından ülkelerine iade edilmesi için işlem yapılacak. Suriyeli olanlar ise Türkiye'deki kamplara yerleştirilecek ve her birine karşılık kayıtlı Suriyeli sığınmacılardan biri AB ülkelerine gönderilecek. Değişimi yapılacak Suriyeli sığınmacı sayısı ilk etapta 72 bin kişi olarak öngörülüyor. Geri kabul ve değişim işlemlerinin masrafları ise AB tarafından karşılanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Pehlivanköy Yunanistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title