Haberler

AB Ile Ilgilisi Olmayan Ülkelere Serbest Vize Sağladılar"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin (AB) 12 Eylül Darbesinden sonra uyguladığı vizeyi bir an önce kaldırması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin (AB) 12 Eylül Darbesinden sonra uyguladığı vizeyi bir an önce kaldırması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, "AB ile uzaktan yakından ilgilisi olmayan birçok ülkelerin vatandaşlarına serbest vizeyi sağladılar" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TÜGİK'in 3. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuştu. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, AB'nin 12 Eylül Darbesinden sonra uyguladığı vizeyi bir an önce kaldırması gerektiğini dile getirdi.

TÜGİK'in üyelerine sahip çıktığını dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TÜGİK'in çok saygın bir sendika olduğunu ifade etti. Bakanlık olarak girişimci bakanlık olarak iş adamlarının yurt dışında yolunu açmaya çalıştıklarını belirtti.

Yurt dışında iş adamlarının önünü açmak için vize serbestisinin önünü açmaya çalıştıklarını söyleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Avrupa Birliği(AB) ile yıllardır hak ettiğimiz esasen daha başından beri hak ettiğimiz ama 12 Eylül darbesinden sonra tekrar uygulamaya başladıkları vize daha önce yoktu. Vizeyi de vatandaşlarımıza bir an önce kaldırması lazım. AB ile uzaktan yakından ilgilisi olmayan birçok ülkelerin vatandaşlarına serbest vizeyi sağladılar. En son Gürcistan'a da sağladılar ki bizim komşumuzdur. Adeta pasaportsuz karşılıklı kimlikle seyahatlerimizi yapabildiğimiz bir ülkedir. Bunda bir mahsur yok ama Türkiye'nin ve Türk milletinin bunu hak ettiğini, AB'nin de anlaması lazım. ama biz yine dünyanın değişik bölgelerinde vizesiz seyahati sağlama için çalışıyoruz" dedi.

"UKRAYNA'DAN DAHA ÇOK TURİST GELECEK"

Ukrayna ile Türkiye arasında pasaportsuz giriş çıkış antlaşması yaptıklarını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Ukrayna ile sadece kimlikle giriş çıkış antlaşması yaptık. Havaalanlarındaki tedbirleri aldık. Yen çipli kimliklerle seyahat edeceğiz. Bu da yüzde 48'lik artış sağladı. Ukrayna'nın yüzde 30'unun pasaportu var. Bu antlaşmayla daha çok turist gelecek" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin AB üyeliğini istemeyen iki ülkenin olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'nin AB üyeliğini istemeyen iki ülke var. Bunlar Fransa ve Almanya. Bunun da tek sebebi Türkiye AB'ye girerse dengelerin değişmesinden korkuyorlar. Kapalı kapılar arkasında bunları bize söylediler. Bugün Türkiye AB'ye üye olsun olmasın AB'nin içinde sorun var. AB, yaşadığı sorunlarla adeta 1. ve 2. Dünya Savaşının olduğu döneme gidiyor. Avrupa'nın uyanması lazım" diye konuştu.

"CUMHURİYETİN ELDEN GİTTİĞİ YOK"

Cumhuriyet elden gidiyor safsatasının var olduğunu ifade eden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "Cumhuriyet elden gidiyor safsatası var. Bu tabir için özür dilerim ama cumhuriyetin elden gittiği yok. Cumhuriyet 100. yılına gidiyor" dedi.

Programın sonunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na plaket takdim edildi.

(Adem Akalan - Harun Erdoğdu / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title