Haberler

Düzensiz Göç Krizi Avrupa'nın Gündeminde

Güncelleme:

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini, Başkent Roma'da, akşam saatlerinde İtalya Dışişleri Bakanı Alfano ile bir araya geldi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avrupa'da ortak savunma ve dış politika konularında ilerleme kaydetmeleri gerektiğini söyledi.

Başkent Roma'da temaslarda bulunan Mogherini, akşam saatlerinde İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano ile bir araya geldi. İkili arasında AB ile ilgili konular başta olmak üzere İtalya'nın dönem başkanlığını yapacağı G7 Zirvesi, Libya ve Suriye'deki durumun yanı sıra düzensiz göç krizinin ele alındığı belirtildi.

Görüşme sonrası ortak açıklama yapan ikiliden Mogherini, eleştirilerinde Avrupa'yı hedef tahtasına koyan aşırı sağa isim vermeden yüklenerek, "Avrupa, bazı siyasi güçlerin ana hedefi konumunda ancak krizlere en iyi cevap Avrupa'yı güçlendirerek verilebilir." dedi.

Brüksel'de gelecek hafta önemli bir toplantı yapılacağına işaret eden Federica Mogherini, "Brüksel'de pazartesi günü savunma ve dışişleri bakanları buluşması olacak. Ortak savunma ve dış politika hususunda ilerleme kaydetmek lazım." diye konuştu.

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi, İtalya'ya da Libya'ya ilişkin gösterdiği sinerji ve birlikte çalışma uyumu dolayısıyla teşekkür etti.

Ev sahibi Bakan Alfano ise Avrupa projesini ortak savunma temasından olmak üzere yeniden başlatmak gereğine değindi.

Libya hususunda da söz konusu ülkenin istikrara kavuşmasının önemine vurgu yapan İtalya Dışişleri Bakanı, insan kaçakçılığı ve ülkelerinin güney sınırını koruyabilmek için toplu bir çabaya ihtiyaç olduğunu anlattı.

Angelino Alfano, Suriye krizinde de bu ülkenin geleceğinin görüşüleceği konferansta ortak bir çalışmanın kendilerini beklediğini, buna inandıklarını ve böylesine bir adımı desteklediklerini aktardı.

Öte yandan, Federica Mogherini, Bakan Alfano'dan önce Başbakan Paolo Gentiloni, İçişleri Bakanı Marco Minniti, Savunma Bakanı Roberta Pinotti ile de ayrı ayrı görüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Federica Mogherini Avrupa Birliği İtalya Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title