Haberler

    AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini Riyad'ın Ardından Tahran'a Geçti

    Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Riyad temaslarının ardından İran'ın başkenti Tahran'a geçti.

    Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Riyad temaslarının ardından İran'ın başkenti Tahran'a geçti.

    14 Temmuz'da imzalanan nükleer anlaşmayla birlikte AB ve Tahran arasında diplomatik ilişkilerin hızla normalleştiğine dikkat çeken Mogherini, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından kabul edildi.

    İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'le görüştükten sonra basının karşısına geçen Mogherini Riyad'da verdiği mesajı yineledi:

    "Bu mesaj tüm bölgeye, Körfez ülkelerine, Ortadoğu'ya ve tüm uluslararası kamuoyuna, ayrıca Avrupa Birliği'ne. Bu, anlaşmayla ilgili benim kişisel taahhüdüm: Anlaşma öncelikle bölgenin güvenliğini tesis edecek, nükleer silahların yayılmasını engelleyecek gayet güvenilir ve sağlam bir mutabakat."

    Euronews:

    "İran bölgede tam manasıyla diplomatik bir kavşak haline geldi. Geçen hafta Almanya başbakan yardımcısını ağırladı, bugün de Mogherini'yi. ve yarın Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius gelecek. Tüm

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 28 Temmuz 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Federica Mogherini Avrupa Birliği Tahran Riyad Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title