Haberler

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini Tahran'da

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, günübirlik ziyaret için İran'ın başkenti Tahran'a geldi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, günübirlik ziyaret için İran'ın başkenti Tahran'a geldi.

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında imzalanan nükleer anlaşmadan sonra ilk kez İran'ı ziyaret eden Mogherini'ye yardımcısı Helga Schmid ve AB'den bazı yetkililer eşlik etti.

Mogherini'nin İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Meclis Başkanı Ali Laricani ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'le bir araya gelmesi bekleniyor.

İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki müzakerelerde Avusturya'nın başkenti Viyana'da 14 Temmuz'da anlaşmaya varılmıştı. Anlaşmanın imzalanmasının ardından BM Güvenlik Konseyi de İran'a yönelik BM yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılmasını düzenleyen karar tasarısını oy birliği ile kabul etmişti.

Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel anlaşmadan sonra İran'ı ziyaret eden ilk Batılı devlet adamı olarak beraberindeki heyetle 19 Temmuz'da Tahran'a giderek, İran-Almanya Ekonomik İşbirliği Toplantısı'na katılmıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da yarın İran'a gelerek, bu ülkenin üst düzey isimleriyle bir araya gelecek.

Kaynak: AA / Güncel

Federica Mogherini Avrupa Birliği Tahran İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title