Haberler

AB Destekli Proje Dezavantajlı Bireyleri İş Sahibi Yapacak

Güncelleme:

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bireylere ulaşmayı hedeflediği 'Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi Projesi' ile sosyal sorumluluk alanında önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

Gaziosmanpaşa, Esenler, Esenyurt, Bağcılar, Sultanbeyli ve Sultangazi gibi ekonomik eşitsizliğin yoğun olarak hissedildiği bölgelerde yaşayan bireyleri kapsayan proje aynı zamanda kimya sektörünün nitelikli eleman sorununa da çözüm olacak. Bir yıl sürecek ve en az 25'i kadın olmak 100 kişiye dokunacak projede İK Analizlerinin ardından ilk atölye çalışmaları başladı.

Kimya sektörünün gelişmesi ve ihracatının artması için önemli çalışmalara imza atan İKMİB, Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi Projesi ile sosyoekonomik bakımdan dezavantajlı 100 kişiyi meslek sahibi yaparak sektörün nitelikli eleman sorununa da çözüm getiriyor. Toplumsal bir yaraya parmak basan projenin kapsamının genişletilerek önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi hedefleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü "Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı" kapsamında hayata geçirilen "Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi Projesi"nde İK İhtiyaç Analizlerinden çıkan sonuçlara göre sektöre kazandırılacak 100 kişiye mesleki eğitim verilerek sertifika almaları sağlanacak. Ayrıca İnsan Kaynakları Portalı oluşturularak yapılacak eşleştirme sistemi ile işgücü piyasasına girişleri kolaylaştırılacak. İK Analizlerinin ardından hız kazanan Proje'de atölye çalışmalarına start verildi. İlk atölye çalışması ise "Kimya Sektörü İK Genel Bakış" başlığıyla gerçekleştirildi.

"Kimya Sektörü İK Genel Bakış Atölyesi" kapsamında İstanbul Valiliği yetkilileri, proje ilçe belediyelerinin yoksulluk ve sosyal hizmet uzmanları, halk eğitim merkez müdürleri, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları çalışanları, yoksulluk ve sosyal yardımlar ile ilgili dernek yetkilileri, teknik ve meslek lisesi öğretmenleri, sektörel dernek temsilcileri ve firma sahipleri bir araya gelerek verimli geçen bir atölye çalışmasına imza attılar.

Atölyenin çıktıları arasında özellikle kırsal bölgelerden gelen kursiyerlerin kurslara katılım ve devamda sorun yaşadığı en dikkat çekici sonuçlar oldu. Toplumsal ön yargılar sebebiyle özellikle kadınların belirli sektörler kapsamında açılan eğitimlere gitmedikleri de atölye çıktıları arasında yer aldı.

Sektörün problemlerinin özellikle teknik elemanların işe uyumu, teknik meslek liselerinin sayısının yetersizliği, teknik liselerin sektörel dernekler ile desteklenmesi ve belgeli iş gücünün azlığı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca iş güvenliği ve işçi sağlığı ile mesleki eğitimlerin önemi üzerinde de durulan atölyede özel sektörün meslek eğitimi alanında daha fazla etkin rol oynaması gerekliliğinin altı çizildi.

Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi Projesi, 17 Mayıs 2017 tarihinde Titanic Business Bayrampaşa Oteli'nde gerçekleştirilecek "Toplumsal Ayrımcılık ve Önyargı" konulu atölye çalışması ile devam edecek. Kimya sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar atölye çalışmasına davetli.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Gaziosmanpaşa Esenyurt Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title