Haberler

AB Destekli Hibe Almaya Hak Kazanan Projelerin Tanıtımı Yapıldı

Avrupa Birliği destekli sektörel yatırım alanlarında genç istihdamın desteklenmesi programı sonuçlandı.

Avrupa Birliği destekli sektörel yatırım alanlarında genç istihdamın desteklenmesi programı sonuçlandı.

Program kapsamında kabul gören projelerin tanıtımı İl Özel İdaresi'nde yapıldı. Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve proje ortakları katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın program otoritesi olarak yürüttüğü Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı'nın amacının genç istihdamı destekleyerek ve genç işsizlik oranını azaltarak daha çok kişinin istihdam edilmesinin sağlanması olduğunu söyledi.

Hibe programından 59 proje içerisinde Sivas'ta toplam 4 projenin hibe almaya hak kazandığını dile getiren Ayhan,"3 projenin sözleşmesi imzalanmıştır. Bu 3 projenin toplam maliyeti ise yaklaşık 1 milyon Avro'dur" dedi.

Sivas Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği adına sunulan, Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi için 206 bin Avro hibe desteği alındığını dile getiren Ayhan, "Proje ile 25 işsiz genç resepsiyonist, 25 işsiz genç de servis elemanı alanında mesleki eğitim alarak her iki grup da genel beceri eğitimleri ve işbaşı eğitimlerine katılacaktır. 9 ay sürecek eğitimlere Mayıs ayı içerisinde başlanacaktır. Kursiyer ilanına çıkılmış olup, Sivas'ta ikamet eden en az lise mezunu, 18-29 yaşlarında ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne kayıtlı işsiz gençler Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği proje ofisine başvuruda bulunabilirler" şeklinde konuştu.

Şarkışla Köylere Hizmet Götürme Birliği adına sunulan, Şarkışla İstihdamı Geliştirme Projesi için de 218 bin Avro hibe desteği alındığını aktaran Ayhan, proje ile 18-29 yaş arası 50 işsiz gencin mobilya elemanı, 50 işsiz gencinde tekstil elemanı alanında mesleki eğitim alarak her iki grup da genel beceri eğitimlerine katılacaklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise söz konusu projelerin kabul edilmesinin Sivas için önemli bir kazanç olduğunu ifade ederek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Projelerin Sivas istihdamına can suyu katacağını belirten Altunsoy, "Program kapsamında mesleki teknik liselerde okuyan öğrencilerimize eğitimler verilecek. Böylece öğrencilerimiz aldıkları eğitimleri en iyi şekilde iş hayatına yansıtacaklar." dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Mustafa Altınsoy Avrupa Birliği Salih Ayhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title