Haberler

AB'den Yerinden Edilmiş Kadınlara Destek

Van Valiliği ve Avrupa Birliği tarafından yürütülen Van İlinde Yerinden Edilmiş Kişilerin Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonu Teknik Destek Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Van Valiliği ve Avrupa Birliği tarafından yürütülen Van İlinde Yerinden Edilmiş Kişilerin Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonu Teknik Destek Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AB Proje Teknik Destek Ekip Başkanı Galina Rizova, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve kurum amirleri katıldı. Programda açılış konuşmasını AB Proje Teknik Destek Ekip Başkanı Galina Rizova yaptı. Proje için Van'ın pilot il seçildiğini belirten Rizova, olumlu sonuç alınması halinde projenin farklı bölgelerde de uygulanacağını söyledi. Rizova şöyle dedi:

"Proje kapsamında yerinden edilmiş kadınlara istihdam imkanı verilerek, topluma entegrasyonu sağlanıp bu sorun ortadan kaldırılarak bölgenin de sosyoekonomik kalkınmasına katkı sağlanacak. Projenin bütçesi 1.3 milyon euro'dur. Kadınların projelerine, uygunluğuna göre 5 bin ile 15 bin Euro destek sağlanacak."

VALİ KATILIMIN AZ OLMASINI ELEŞTİRDİ

Daha sonra konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, devletin bu tür birçok projesinin olduğunu söyledi. Birçok alanda mağdur olan insanlara yönelik projelerin yürütüldüğünü belirten Vali Doğan şöyle konuştu:

"AB ilk defa direkt olarak şahıslara yönelik bir proje yapıyor. Böyle bir projenin toplantısına katılımın çok olacağını düşündüm. Ancak çok az sayıda hanımın katılımı var. Oysa hanımların kendilerine uzanan bu eli çok sıkı tutmaları gerekir. Bu projeyle bazı kadınlara iş imkanı sağlanacak. Umarım başarılı olur." - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Van Valiliği Nezih Doğan Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title