Haberler

AB'den Yakutiye'ye 189 Bin Avroluk Destek

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde belediyenin hazırladığı "Kayıtsız Kalmayın" projesine, Avrupa Birliği (AB) tarafından 189 bin avro destek verilecek.

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde belediyenin hazırladığı "Kayıtsız Kalmayın" projesine, Avrupa Birliği (AB) tarafından 189 bin avro destek verilecek.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen projenin açılış toplantısında, Strateji Geliştirme Müdürlüğünün bu çalışmasıyla, yöredeki kayıtlı istihdam oranının artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Projeyi AB'ye sunduklarını dile getiren Korkut, "Toplam 210 bin avroluk projenin 189 bin avrosu AB tarafından karşılanacak. Ekonomide önemli etkenlerden birisi de kayıt dışı istihdamı ekonomiye kazandırmaktır. Bu, her vatandaşın sorumluluğunda olan bir projedir. Herkesin azami oranda buna hassasiyet göstermesi lazım." dedi.

Belediye olarak farkındalık yaratmak amacıyla projeyi hazırladıklarını anlatan Korkut, şunları kaydetti:

"Projemiz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve diğer paydaşlarla, şehrin ekonomisine yön veren kardeşlerimizle çalıştaylar, toplantılar düzenleyerek, bu olumsuz ortamı olumlu konuma getirmek ve ekonomiye ciddi manada katkı sağlamak amacını gütmektedir. İnşallah projemiz başarıya ulaştığı takdirde Türkiye genelinde örnek bir proje olur ve Erzurum'dan bu kalkınma hamlesini gerçekleştiririz."

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Halil İbrahim Coşkun da kayıt dışıyla mücadele kapsamında çeşitli eylem planları hazırlandığını, birçok kurum ve kuruluşla protokoller imzalandığını vurguladı.

Coşkun, "2002'de yüzde 50 olan kayıt dışı istihdam, 2008'de yüzde 43, geçen yıl ise yüzde 33'e düşmüştür. 2023 hedeflerinde oranın yüzde 15 seviyesine düşürülmesi planlanmaktadır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Ali Korkut Yakutiye Erzurum Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title