Haberler

AB'den Ubam'a Avrupa'nın En Başarılı Sivil Toplum Örgütü Ödülü

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele (UBAM) Federasyonu Başkanı Dila Tezemir ve Genel Müdürü İsmail Karakaş Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dahil 47 ülkede bulunan 251 sivil toplum örgütünün oyuyla Avrupa’nın en başarılı sivil toplum örgüt lideri, UBAM Federasyonu ise Avrupa’nın en başarılı sivil toplum örgütü seçildi.

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele (UBAM) Federasyonu Başkanı Dila Tezemir ve Genel Müdürü İsmail Karakaş Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dahil 47 ülkede bulunan 251 sivil toplum örgütünün oyuyla Avrupa'nın en başarılı sivil toplum örgüt lideri, UBAM Federasyonu ise Avrupa'nın en başarılı sivil toplum örgütü seçildi.

10 yıldır süren mücadelelerinde büyük bir başarıya imza atarak ülkemizin uyuşturucuyla mücadele tarihini değiştiren Dila Tezemir ve İsmail Karakaş, ödüllerini 13 Aralık 2014 tarihinde Milano'da düzenlenecek törenle alacaklar. 9 yaşındayken alkolik babası tarafından terk edilen ve 1.5 yaşında bebeği ile 4 yıllık evliyken alkolik kocasının darp etmesi neticesinde sokakta kalan ses sanatçısı Dila Tezemir, 17 yıl boyunca sürekli alkol kullandıktan sonra etkilendiği bir olayla pişman olup hayatını bağımlılıkla mücadeleye adadı. İşadamı İsmail Karakaş ise kardeşini eroin bağımlılığından kurtarabilmek için Türkiye'deki ve bütün dünyadaki yöntemleri birer birer araştırarak servetini bu uğurda harcadı. Madde bağımlısı 17 kişilik grubu AMATEM'lerde tedavi ettirerek kendi kurdukları işletmelerde istihdam etmeye başlayan Dila Tezemir ve İsmail Karakaş, bağımlılıktan kurtarmaya çalıştıkları kişilerin kendilerini toparlamaya başladığını görünce projelerinin adını taşıyan "Hayat Boyu Sevgi Derneği"ni kurdu. Tezemir ve Karakaş, çalışmaları başarılı olunca Van'da birçok kişi tarafından rahatsız edilmeye başlandı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK KURUMUNU TÜRKİYE'YE GETİRDİLER

Uzun bir bekleyişin ardından kendilerine geri dönüş olmayınca dernek çalışmalarını Ankara'ya taşıyan Dila Tezemir ve İsmail Karakaş bir yandan yapılanma aşamasını tamamlarken, diğer taraftan ilaçsız tedavi yöntemlerini araştırmaya başladı. Üç yıl önce dünyanın 47 ülkesinde 250 rehabilitasyon merkeziyle bugüne kadar 2 milyondan fazla insanı bağımlılıktan kurtarmayı başararak ilk müracaatta yüzde 84 kalıcı iyileşme sağlayan Narconon International ile karşılaşan iki arkadaş, bu kurum ile görüşmeye başladı. Söz konusu kurumun Interpol ve diğer araştırmalarını tamamlamasının ardından yetkililerinin Türkiye'ye gelmelerini sağladılar. Türkiye'ye gelen kurum yetkililerine programın tanıtımının yapılmasının ardından günlerce süren görüşmeler sonucunda Nacronon'un Türkiye temsilciliğini Dila Tezemir, Türkiye koordinatörlüğünü İsmail Karakaş üstlendi. Tamamen ilaçsız psikososyal rehabilitasyon ve detoks metodunu savunan kurumun çalışmaları, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na da sunuldu. 2013 yılında İstanbul, İzmir, Çanakkale, Zonguldak, Kahramanmaraş ve Ankara'da hizmet veren Hayat Boyu Sevgi Derneği'nin kurucu üyeliği neticesinde kısa adı UBAM olan Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu kuruldu. Başkanlığına Dila Tezemir, genel sekreterliğine Dr. Efnan Keleşoğlu seçildi. Federasyonun genel müdürlüğünü ise İsmail Karakaş üstlendi.

TÜRKİYE'DEKİ İLK BAĞIMLI BESLENME VE BARINMA MERKEZİ İLE 62 HAYATI KURTARDILAR

Kurulduğu gün itibariyle tamamı sivil toplum gönüllülerinden oluşan UBAM Federasyonu, yaklaşık 10 bin aileye ücretsiz bağımlılık danışmanlığı hizmeti verdi. Bununla yetinmeyen Federasyon, Ankara Ümitköy'de kiraladığı bir binada Türkiye'deki ilk Bağımlı Beslenme ve Barınma Merkezi'ni kurdu. Bu merkeze kabul edilen madde bağımlılarına Narconon programı uygulandı ve programın ilk eğitimlerini alarak hayata geçiren Dila Tezemir ve İsmail Karakaş 11 ay içerisinde 62 insanın ilaçsız olarak maddeyi bırakmalarını sağladı. Bu süreç içerisinde öğrencilerin tamamının sağlık problemleri devlet hastaneleri ve özel hastanelerde, diş ve ağız sağlığı problemleri ise bizzat Dr. Efnan Keleşoğlu tarafından kendisine ait klinikte giderildi. Kendi olanakları ve ailelerin desteği ile faaliyetlerini sürdüren UBAM Federasyonu, 2 ay önce çalışmalarını Gölbaşı'nda bulunan başka bir merkeze taşınarak sürdürmeye devam ediyor.

"BİRÇOK MÜCADELE POLİTİKASININ YETERSİZ VE YANLIŞ OLDUĞUNU BÜTÜN DEVLET BÜYÜKLERİMİZE İSPAT ETMEYE HAZIRIZ"

Resmi rakamlara göre yüzde 2,3 bağımlının bulunduğu Türkiye'de UBAM Federasyonu'nun ciddi bir umut kapısı olarak görülmesi üzerine yapılan müracaatlar her gün artarken, Avrupa'da uyuşturucuyla mücadele eden 251 sivil toplum örgütü UBAM Federasyonu'nu yılın en başarılı örgütü, Başkanı Dila Tezemir, Başkan Yardımcısı Efnan Keleşoğlu ve Genel Müdürü İsmail Karakaş ise yılın en başarılı sivil toplum liderleri seçildi.

Madde bağımlılığının genel ve ilaçlarla tedavi edilebilecek bir hastalık olmadığını belirten UBAM Federasyonu Başkanı Dila Tezemir, "Aksine nefsani ve iradi bir problemdir. Bizim başarımızın sırrı yaklaşık 50 yıllık tecrübeye sahip Narconon programını bireylerin hepsine ayrı ayrı uygulamak ve ilgilenmekte gizli. Biz baş ağrısında dahi ilaç kullanmayız" dedi.

UBAM Federasyonu Genel Sekreteri İsmail Karakaş ise, "Uyuşturucu önce insanın aklını, sonra malını ve sonra canını alır. Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak uygulanan birçok mücadele politikasının yetersiz ve yanlış olduğunu bütün devlet büyüklerimize ispat etmeye hazırız. Bundan sonraki süreçte ilaç lobisi ve psikiyatri uzmanlarının sözde bilim adıyla oynadığı oyunları ortaya çıkararak devletimizin daha fazla kandırılmasına izin vermeyeceğiz. Onlar çözüm arama adıyla tuzaklarını sürdürürken biz sorunu ortadan kaldırdık ve hatta imkan verilirse orta vadede ülkemizdeki bütün bağımlılık problemini ortadan kaldırabileceğimizden eminiz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Milano Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title