Haberler

AB'den Halep Açıklaması

Avrupa Birliği (AB), Suriye'de rejim ile destekçilerinin Halep ve çevresinde yoğunlaştırdığı sivillere yönelik saldırıların kesinlikle kabul edilemeyeceğini ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu kaydetti.

Avrupa Birliği (AB), Suriye'de rejim ile destekçilerinin Halep ve çevresinde yoğunlaştırdığı sivillere yönelik saldırıların kesinlikle kabul edilemeyeceğini ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu kaydetti.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Suriye'nin Halep şehrinde yaşananlara ilişkin ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, son 48 saat içerisinde Halep'te durumun hızla ve dramatik şekilde kötüye gittiğine işaret edilerek, masum ve sivillerin ayrım gözetmeksizin bombalanmasının, saldırıya uğramasının, insani yardımdan mahrum bırakılmasının ve suyunun kesilmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğu ve kesinlikle kabul edilemeyeceği belirtildi.

Halep'te masum insanların çektikleri eziyetin tüm insanlığa karşı yapılmış bir hakaret olduğunu ifade edilen açıklamada, rejim ve silahlı muhalifler üzerinde etkisi olan tüm ülkelere, tarafların saldırılara son vermeleri için azami baskıda bulunmaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Suriye'de, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde siyasi görüşmelere hızla dönülmesi istenirken, AB'nin tüm tarafları tekrar görüşmelere başlatmak için ilave tedbirleri değerlendireceği bildirildi.

Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin 19 Eylül'den itibaren sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 323 sivilin öldüğü, bin 334 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Christos Stylianides Federica Mogherini Avrupa Birliği Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title