Haberler

AB Bakanlığından Açıklama

Avrupa Birliği Bakanlığı, 2014-2020 dönemi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla Katılım Öncesi Yardım Aracı-Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) Programı'nın, 27 Ocak 2015 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından onaylandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Avrupa Birliği (AB) tarafından ülkemize sağlanan katılım öncesi mali yardımlar kapsamında; tarım, gıda ve hayvancılık alanlarında üreticilerin kullanımına yönelik tahsis edilen hibe destekleri, Katılım Öncesi Yardım Aracı - Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) altında verilmektedir. Halihazırda uygulamasına devam edilen 2007-2013 dönemi IPARD destekleri çerçevesinde ülkemizdeki çiftçilere, gıda işletmecilerine ve kırsal topluluklara yaptıkları yatırımlar için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla harcamaların yüzde 50'si ila yüzde 65'i oranında hibe desteği kullandırılmaktadır" denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2007-2013 dönemi IPARD Programı'nın tamamlanmasını müteakip uygulanmaya başlayacak olan "2014-2020 dönemi IPARD Programı", Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyonunda ilgili kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanarak Bakanlığımız tarafından Avrupa Komisyonu'na iletilmiştir."

2014-2020 dönemi IPARD Programının, 27 Ocak 2015 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından resmen onaylandığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Mevcut programda olduğu gibi, 2014-2020 dönemi IPARD Programı kapsamında da, gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyette bulunan üreticiler veya bu sektörlerde yatırım yapmak isteyen girişimciler ile kırsal alanda belirli yerel ürünlerin üretimi, kırsal turizm, kültür balıkçılığı gibi çeşitli alanlarda yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızın yatırımları için değişen oranlarda hibe desteği verilecektir. Yeni dönem programı ile kırsal alanlarda yerel eylem girişimleri ve çevre dostu tedbirler de desteklenecektir. 2023 yılına dek uygulaması devam edecek olan yeni program dahilinde 800 milyon Avro AB katkısı ile 245 milyon Avro Türkiye Cumhuriyeti katkısı olmak üzere 1 milyar Avro üzerinde hibe imkanı vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuş olacaktır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title