Haberler

AB Bakanlığı Müsteşarı Ilıcak Manisa'da

AB Bakanlığı Müsteşarı Haluk Ilıcak, Manisa'nın AB normlarına göre ilerleyebilecek en önemli kentlerden biri olabileceğini söyledi.

AB Bakanlığı Müsteşarı Haluk Ilıcak, Manisa'nın AB normlarına göre ilerleyebilecek en önemli kentlerden biri olabileceğini söyledi.

Ilıcak, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'e gerçekleştirdiği ziyarette, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın 7 Mayıs'ta Manisa'da olacağını açıkladı.

AB Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği ile İngiltere Büyükelçiliği'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Avukatlar İçin Yargı ve Temel Haklar Projesi' kapsamında Manisa'da düzenlenen eğitim seminerlerinin son gününe katılmak amacıyla Manisa'ya gelen AB Bakanlığı Müsteşarı Haluk Ilıcak, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti.

Manisa'nın Türkiye'nin tarihi şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen Ilıcak, bağlı olduğu bakanlığı tarafından Adalet Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği ve İngiltere Büyükelçiliği ile ortaklaşa yürütülen projenin 7 ilde düzenlendiğini açıkladı. Müsteşar Ilıcak, proje çerçevesinde Manisa'nın 6. il olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Proje çerçevesinde Manisa ve çevresindeki illerdeki avukatlara 6. eğitimi verdik. Son eğitim programını Hatay'da yapacağız. Eğitimlerimizde AB normlarına göre temel hak ve özgürlükleri anlatıyoruz. Çünkü, AB'nin bizi en büyük eleştirdiği konuların içinde kişi temel hak ve özgürlükler konusudur. Bu nedenle avukatlarımızı belli bir program çerçevesinde eğitime aldık"

Manisa'nın AB normlarına göre ilerleyebilecek en önemli kentlerden biri olabileceğini hatırlatan Ilıcak, şunları söyledi: "Ancak, birçok kentimizde olduğu gibi Manisa'da çözümlenmesi gereken iki önemli konu var. Birincisi çarpık kentleşme problemine çözüm bulmak. İkincisi ise verimli araziler üzerine sanayileşmenin yapılaşmasını önlemek. Eğer bunların önüne geçebilirsek bir çok ilimiz gibi Manisa'mızda AB normlarına uygun kentler haline gelecek."

BAKAN BAĞIŞ 6 MAYIS'TA MANİSA'DA

AB Bakanı Egemen Bağış'ın takviminde 6 Mayıs'ta Manisa programı olduğunu anlatan Ilıcak, "6 Mayıs tarihinde eğer bir yurtdışı gezisi filan olmazsa sayın bakanımız Manisa'ya gelecek. Bir takım ziyaretlerde bulunacak" diye konuştu.

Vali Daşöz ise, AB Müsteşarı Ilıcak'a Manisa hakkında bilgi verdikten sonra Anemon Lalesi'nin figürlerinin yer aldığı çini tablo ile mesir macunu hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği İbrahim Daşöz Egemen Bağış Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title