Haberler

AB Bakanı ve Ve Başmüzakereci Bozkır Hollanda'da

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye'de ötekileri kaldırıyoruz ve inşallah Avrupa'da da ötekiler kalkacak.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, " Türkiye'de ötekileri kaldırıyoruz ve inşallah Avrupa'da da ötekiler kalkacak. Avrupa'da yaşayan Türkler İslam inancı veyahut etnik kökeni dolayısıyla, vatandaşlığı dolayısıyla artık inşallah Türkiye'nin gücü sayesinde öteki olarak hiçbir şekilde adlandırılmayacak" dedi.

Bozkır, Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği (PO-DER) ile Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Eindhoven şubesinin Hollanda'nın Eindhoven kentinde düzenlediği geleneksel seyran şenliğine katıldı.

Sözlerine, "herkese Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sevgi ve muhabbetlerini getirdiğini" söyleyerek başlayan Bozkır, "Şimdi önümüzde bir yol ayrımı var. 2023 yılında acaba bütün rakamları ikiye katlayıp Türkiye'yi 2 trilyon dolar milli gelire ve 500 milyar dolar ihracata mı ulaştıracağız, yoksa kasaların tamtakır olduğu, 70 sente muhtaç olduğumuz, dört kalem mal ihraç ettiğimiz bir ülkeye tekrar dönme tehlikesini mi yaşayacağız. Tabii ki birinciyi arzu ediyoruz. Türkiye çok daha müreffeh olsun ve hepimize bundan bir pay düşsün" diye konuştu.

Türkiye'de son 10 yıl içinde her alanda önemli atılımların yaşandığını kaydeden Bozkır, şunları kaydetti:

"Türkiye son 10 senede bütün rakamları 3'e katladı. Milli gelirimiz 250 milyar dolardı şu anda Allah'a şükürler olsun 850 milyar dolar. Kişi başına milli gelir 2 bin 500 dolardı bugün 11 bin 500 dolara ulaştı. İhracatımız 40 milyar dolardı, bugün 170 milyar dolar ihracat yapıyoruz. 75 üniversitemiz vardı bugün 193 üniversitemiz oldu. Türk Hava Yollarımız biliyorsunuz 20 uçağı vardı, bugün 280 uçağı var, anlaşması yapılanlarla birlikte 450 uçağı olacak. Duble yol, 'Ne lüzum var duble yola' deniliyor ama 6 bin kilometre cumhuriyet tarihinde yapılmışken şimdi 18 bin kilometre daha yol yapıldı. Sağlık hizmetleri, nerelerden nerelere geldik. İstanbul'da 10 tane hastane yoktu, bugün ilçelerde 10 tane hastane var. Gerçekten gittiğiniz zaman gece sıra numarası aldığınız dönemler geride kaldı. Cenaze hizmetleri, insan hakikaten acısını unuturdu. Ama şimdi geliyor belediye hizmetleri size yardımcı oluyor. İmam tayin ediyor, alıyor cenazenizi, defini, duası her şeyi... Allah razı olsun diyorsunuz."

"Türkiye'de ötekileri kaldırıyoruz"

Türkiye'de ötekileştirmenin kaldırıldığına vurgu yapan Bozkır, bu kapsamda 2023'e giden yolda Türkiye'de hiç kimsenin etnik kimliğine bakılarak öteki sayılmayacağını dile getirdi.

"Türkiye'de ötekileri kaldırıyoruz ve inşallah Avrupa'da da ötekiler kalkacak" diyen Bozkır, "Avrupa'da yaşayan Türkler İslam inancı veyahut etnik kökeni dolayısıyla, vatandaşlığı dolayısıyla artık inşallah Türkiye'nin gücü sayesinde öteki olarak hiçbir şekilde adlandırılmayacak. Türkiye ne kadar güçlü olursa ötekiler o kadar ortadan kalkacak. Türkiye ne kadar güçlü olursa Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız kendisini o kadar iyi hissedecek, güçlü hissedecek, mutlu hissedecek" ifadelerini kullandı.

Bozkır, yurtdışında yaşayan Türklerin ilk kez Türkiye'deki genel seçimler için bulundukları ülkelerde oy kullanacağını anımsatarak, bu çerçevede herkesi demokratik haklarını kullanmaya çağırdı.

"Mutlaka ve mutlaka oyunuzu kullanın"

Yıllardır talep edilen yurtdışında oy kullanma hakkının AK Parti tarafından hayata geçirildiğine dikkati çeken Bozkır, şöyle devam etti:

"Bunu çok önemli bir kazanım olarak düşünüyorum. Bunun kıymetini çok iyi biliyoruz. Sizin de bunun kıymetini çok iyi bildiğinizi biliyoruz. İnşallah bu seçimlerde oy kullanımının çok büyük rakamlara ulaşmasını umuyoruz. Bu sayede hem demokratik haklarınızı yerine getirmiş olacaksınız hem de Türkiye'nin önümüzdeki yüzüncü yılına kadarki dönemde gideceği yönü aslında sizler tayin edeceksiniz. Bu açıdan sizlerden en büyük beklentimiz mutlaka ve mutlaka oyunuzu kullanın."

Yurtdışındaki Türklerin oy kullanma hakkı dışında başka taleplerinin de olduğunu, bunların önemli bir kısmının Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Almanya'da açıkladığı 10 maddelik müjdeler paketiyle hayata geçirileceğini hatırlatan Bozkır, önümüzdeki dönemde yurtdışında yaşayan Türklere seçilme hakkının da verileceğini söyledi.

Bakan Bozkır, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral'ın da katıldığı etkinlikte kurulan çadırları gezerek bir süre halay çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Egemen Bağış Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title