Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereciçavuşoğlu, Antalya'da Açıklaması

"Yeni Türkiye vizyonuyla, 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra, inşallah müstakbel Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kaldığı yerden Türkiye'ye hizmet etmeye devam edecek"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Yeni Türkiye vizyonuyla, 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra, inşallah müstakbel Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kaldığı yerden Türkiye'ye hizmet etmeye devam edecek" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike Koordinasyon Birimi'ni ziyaretinin ardından, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finike'deki seçim ofisinin açılışına katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı olarak son 14 yıldır ülkemize, milletimize, dünyadaki mazlumlara, kardeş ülkelere ve kardeş topluluklara çok büyük hizmetleri olduğunu belirtti.

Güçlü ve istikrarlı bir ülkede yaşadıklarının bilincinde olduklarını ve buna şükrettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Bu büyüyen ülkenin mimarı, kuşkusuz Başbakanımız, genel başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır.  Yeni Türkiye vizyonuyla, 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra, inşallah müstakbel Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kaldığı yerden Türkiye'ye hizmet etmeye devam edecek. Başbakan olarak değil, Cumhurun başkanı, başkan olarak ülkeye hizmet etmeye devam edecek. Bizler yine onun yanında olacağız ve yine bizler bu kutlu yolculukta onunla omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Allah izin verir ve nasip ederse. Bizim davamız böyle bir dava. Millet davası, hak ve halk davası. Halkımıza hizmetin hakka hizmet olduğunu bilen bu davaya gönül veren insanlar, 10 Ağustos seçimini sabırsızlıkla bekliyor. Birilerinin talimat vermesiyle, zoraki dayatmasıyla değil, sandıklara koşa koşa, sevinç içerisinde, bir demokrasi şöleni içerisinde dava arkadaşlarımız gidecek ve oyunu kullanacak. Bundan hiçbir şüphemiz yok."

Çavuşoğlu, CHP'nin hala kendisini tek parti döneminde zannederek, "İstediğimiz adayı dayatırız, istediğimiz adaya da tıpış tıpış gidip oy kullanmak zorundalar. Çünkü, biz ne dersek o olur" dediğini vurguladı.

CHP'nin çok partili döneme geçildiğinin farkına varamadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün Avrupa'da marjinalleşen partiler var ya, onlardan şikayet ediyoruz. Onlardan rahatsızız, Avrupa da rahatsız. Oysa ki bizde de marjinalleşen partiler var. Bunlardan bir tanesi de CHP'dir. CHP dikkat ediyorsanız, hep sokak eylemlerinden, kavgadan, dövüşten, kargaşadan medet umuyor. Eskiden darbeden medet uman bir siyasi partiydi. Artık Türkiye'de sivil demokrasi yerleşmeye başlayınca bu sefer sokak olaylarını teşvik eden ve hatta sık sık katılan bir parti oldu. Peki, milliyetçi geçinen MHP'ye ne oldu? Hani milliyetçiydi? Hani, milletin milliyetçi ve muhafazakar değerlerine inanıyordu, savunuyordu. Aday da diyor ya, '9 tane parti var arkamda'. Bu partilerin kim olduğunu biliyorsunuz. İki tanesi CHP ve MHP. Diğerlerini biliyor musunuz? Türkiye'de ne kadar aşırı sol parti varsa, ne kadar marjinal parti varsa, illegal ve neredeyse çizgiye yaklaşmış ve bu eylemlere her zaman destek veren en aşırı uç siyasi partilerle MHP omuz omuza yürüyor. MHP'ye gönül vermiş, onlara özellikle milliyetçi olduğu için oy atan vatandaşlarımıza söylüyorum. Bu gerçekleri görsünler. Sadece CHP ile değil en aşırı marjinal partilerle el ele tutuşmuşlar yürüyorlar. Bunu acaba ne yaptırabilir onlara? Gerçekten böyle mi inanıyorlar? Yoksa birilerinin kontrolüne girdiler de dayatmalar sonucunda mı bu yola girdiler? Biz ne diyoruz, "Milletimizin emrinin dışında hiç kimsenin emrine de uymayız, hiç kimsenin de karşısında boyun eğmeyiz" diyoruz. Ancak ruküye giderken eğiliriz diyoruz. Aramızdaki fark bu. Bunları birileri ele geçirdi, kontrol altına aldı ve böylesine bir dayatmanın içerisinde gidiyor. MHP'li kardeşlerimiz de bunu gördüler. MHP'li kardeşlerim bu seçimde gerçek milliyetçi liderin kim olduğunu gördüler. Türkiye'yi kimin büyüttüğünü gördüler. Türkiye'nin geleceğinin kiminle beraber olacağını, istikrarının nasıl daha da büyüyeceğini gördüler ve bu seçimde oylarını açık bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan'a vereceklerini söylediler, söylemeye başladılar. Allah'ın izniyle sizlerin duaları ve destekleriyle, yine bir zaferi birlikte kazanacağız. Ama memleketimiz, Türkiye, Antalya ve Finike'nin geleceği için kazanacağız."

Çavuşoğlu, seçim ofisinin açılışının ardından Finike Belediyesini ziyaret etti.

"Avrupa En İyi Kalite Uygulamaları 2014" ödülü

Bakan Çavuşoğlu, Kumluca Belediyesi'ne Avrupa Kalite Araştırma Kurumu tarafından verilen "Avrupa En İyi Kalite Uygulamaları 2014" ödül için belediye binasında düzenlenen ödül törenine katıldı.

Çavuşoğlu, konuşmasında Kumluca Belediyesinin son yıllarda aldığı ödüllerin Antalya ve Türkiye için gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Avrupa En İyi Kalite Uygulamaları" ödülünü Türkiye'de ilk kez Kumluca Belediyesi'nin aldığını söyledi.

Son zamanlarda AB sürecine hız vermeye çalıştıklarının aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Teknik konuların müzakeresine hazırlıklıyız çünkü kendimize güvenimiz var. Ezik değiliz. Karşımızdaki en büyük engellerin önyargılar ve siyasi engeller olduğunu ya da siyasi kaygılarla bazı ülkelerin ve AB konseyinin engel çıkardığını biliyoruz ve Avrupalı dostlarımıza da söylüyoruz. Ama bunların hiçbiri bizim Türkiye'yi çağdaşlaştırma, modernleştirme, değiştirme ve güçlendirmemiz konusundaki kararlılığımızdan vazgeçmemizi gerektirmez. Tam kararlılıkla yola, reformlara, demokratikleşmeye, insan hak ve hukuklarını güçlendirmeye, hukukun üstünlüğünü güçlendirmeye, kalkınmaya ve şehirciliğe devam diyoruz. Bunların karşılığını da alıyoruz. Eskiden Avrupa'da bir şehre gittiğiniz zaman, o şehirlerin standartlarını görünce imrenirdik. Bizde niye olmaz, olabilir mi dediğimiz çok şeyin daha iyisinin, daha iyi teknolojilerle ülkemize geldiğini ve yaşadığımız şehirlerde de uygulanmaya başladığını görüyoruz."

Çavuşoğlu, konuşmasının ardından "Avrupa En İyi Kalite Uygulamalar 2014"  ödülü dolayısıyla Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya plaket verdi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Egemen Bağış Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title